Još jedan Špancirfest zove vas u Varaždin

Bučograd u atriju Županijske palače zasjao u punom sjaju

Objavljeno: 19.08.2018. zagorjeinternational

Varaždinska županija u subotu je otvorila vrata svog Bučograda. Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Hajdina i Udruga kuhara Varaždinske županije priuštili su ispunjeno subotnje jutro svim posjetiteljima Bučograda.

Najmlađi su uživali u raznim radionicama pa su tako čistili koštice iz buče, bojali bojanke, izrađivali suvenire od buče a sve pod budnim okom članova Udruge Hajdina i odgajateljice Ivane Mikulec, autorice bojanke Dobrodošli u Bučograd.

Tradicionalne delicije

Mirisi tradicionalnih delicija širili su se atrijem, a svi prisutni mogli su degustirati kučanski koščišjak, tikvače, palačinke od heljdinog brašna, sladoled s bučinim uljem, pogačice od buče i brojne druge delicije koje su pripremili Udruga kuhara Varaždinske županije i Udruga Hajdina. Moglo se i zaplesati i zapjevati uz Hajdina bend, glazbenu sekciju koja promovira tradicijsku glazbu našeg kraja i koji su posebno za ovu priliku osmislili himnu Bučograda.

Predsjednica turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević izrazila je svoje zadovoljstvo današnjim programima i odazivom.

– S obzirom da po prvi puta organiziramo manifestaciju na takvu osebujnu temu, ja sam zaista i više nego iznenađena odazivom i brojem ljudi koji su došli ovdje. Prošetala sam ujutro cijelim Špancirfestom, ali iskreno mi se čini da je ovdje najveća gužva. Nasmijana lica naših najmlađih i zadovoljstvo onih malo većih pokazatelj je da smo uspjeli pripremiti program koji veseli sve naše građane – rekla je Martinčević.

Velika posjećenost

I organizatori Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije izrazito su zadovoljni posjećenošću, a posebno izlagači i Udruge koje su se danas predstavile zahvalne su Varaždinskoj županiji na inicijativi i ideji za promociju tradicionalnih, kulturnih i gastronomskih vrijednosti.

Svrha ove manifestacije je daljnja promocija i brendiranje buče i bučinog ulja, a Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije intenzivno rade na tome.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba