ZAGORSKI BRANITELJI IZ DESETAK UDRUGA PONOSNO STALI UZ KONTROVERZNOG PJEVAČA I OSIGURAVALI NJEGOV KONCERT U KONJŠČINI

“Pokazali smo zajedništvo, potaknuti medijskim progonom Thompsona, kojem štošta žele prišiti ne bi li ga se ušutkalo”

Objavljeno: 14.08.2018. AB

Kao što smo već pisali, Marko Perković Thompson prošlog je petka je održao koncert u Konjščini, kojom su se, na oduševljenje više od 3000 okupljenih fanova, orili hitovi “Prijatelji” ili “Vjetar s Dinare”, a ni nevrijeme, koje je pogodilo dijelove Zagorja, nije pokvarilo odličnu atmosferu, međutim, prekinulo je koncert nešto ranije. Koncert je tako trajao nešto više od sat vremena, a kada je počela jako padati kiša i sijevati, Thompson je za kraj otpjevao “Čavoglave”.

Živimo u 21. stoljeću

Koncert su čitavo vrijeme osiguravali članovi zagorskih braniteljskih udruga, koji su ponosno istaknuli zajedništvo prilikom organizacije i osiguravanja koncerta.

– Mogli smo svjedočiti malom, ali vrijednom zajedništvu branitelja. To je zajedništvo na neki način potaknuto i medijskim progonom spomenutoga glazbenika, kojemu štošta žele prišiti, ne bi li se ga nekako ušutkalo. No živimo u 21. stoljeću, već 23 godine u demokraciji i ne može se ukinuti pravo na nečiji stvaralački i umjetnički rad samo zato što tu osobu ili njezin glazbeni izričaj netko ne voli – rekao je Mladen Ptičar, koji je sudjelovao u organizaciji redarstava koncerta, hvaleći pritom i “hrabrost načelnika Konjščine Mirka Krznara, što je upravo Thompsona pozvao da uveliča proslavu Dana općine i župe“.

Preko 50 branitelja

U osiguranju je bilo preko 50 branitelja, iz desetak udruga koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije, od UHRV Bedekovčina, udruga SJP Barun, udruga Tigrova, Gromova, Puma do najnovijih braniteljskih udruga iz Desinića, Radoboja, Pregrade, Oroslavja i Marije Bistrice. (Alen Brodar)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba