KRAPINSKOM CRVENOM KRIŽU ZA PROJEKT “ZDRAVSTVENA PREVENCIJA ZA BOLJU BUDUĆNOST NAŠE DJECE“ 20.000 KUNA

Djeca od 1. do 4. razreda iz šest osnovnih škola učit će o važnosti higijene, znanja prve pomoći te vježbanja i rekreacije

Objavljeno: 14.08.2018. zagorjeinternational

Na natječaju  Krapinsko –  zagorske županije za sufinanciranje projekata u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva, Gradskom društvu Crvenog križa Krapina, za sufinanciranje projekta “Zdravstvena prevencija za bolju budućnost naše djece“, odobreno je 20 tisuća kuna.

Ciljevi projekta

Projekt se provodi od početka kolovoza i trajat će do kraja godine, a glavni ciljevi su unaprjeđenje zdravstvene kulture, razvijanje zdravstvene svijesti i bolje zdravstveno informiranje djece sa svrhom da osigura kvalitetniji i kreativniji život u kasnijoj životnoj dobi, te odgovornost prema vlastitom zdravlju. Kroz projekt, koji će se provoditi u šest osnovnih škola za djecu od 1. do 4. razreda (OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Augusta Cesarca u Krapini, OŠ Đurmanec, OŠ Gornje Jesenje, OŠ Side Košutić u Radoboju, te OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko), će se poticati razvoj preventivnih aktivnosti radi unaprjeđenja zdravstvene kulture djece, provoditi edukacije s ciljem prevencije ozljeda, te zdravstveno obrazovanje o najčešćim zdravstvenim problemima i mjerama zaštite.  U svakoj školi bit će postavljen informativno – edukativni kutak, gdje će biti izloženi svi učenički radovi kako bi osigurali vidljivost projekta za roditelje, te promovirali zdrave stilove života, a djeci će služiti kao mjesto za odmor i druženje te jačanje međusobnih veza.

Tri radionice

Kroz provođenje edukativno – interaktivnih radionica bit će obuhvaćene tri teme. Radionica “Brigom o higijeni čuvamo naše zdravlje“, provodit će se u prvim razredima kako bi djeca naučila ispravan način održavanja osobne higijene i zašto ju je važno održavati. Radionica “Prva pomoć – prava pomoć“ provodit će se u drugim, trećim i četvrtim razredima da djeca nauče osnovne korake prve pomoći i znaju pomoći kada se njihovi vršnjaci nađu u opasnosti, dok će se radionica “Važnost fizičke aktivnosti i kretanja“ provoditi u trećim i četvrtim razredima, kako bi djeca uvidjela koliko je važno kretati se, vježbati, rekreirati, kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, te manje vremena provodili sjedeći ili ležeći ispred TV-a, na mobitelu i računalu. Voditeljica projekta je Martina Kunštek. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba