ŠPANCIRAJTE VARAŽDINSKOM ŽUPANIJOM U ATRIJU ŽUPANIJSKE PALAČE

ŽUPANIJA U MALOM: Kulturne, gastronomske i tradicionalne vrijednosti varaždinskog kraja na jednom mjestu

Objavljeno: 13.08.2018. zagorjeinternational

U Bučogradu, koji će niknuti u atriju Županijske palače tijekom Špancirfesta, od nedjelje 19. do petka 24. kolovoza, svakog će se dana posjetitelji voditi “u špancir” po jednom od dragocjenih kutaka Varaždinske županije.

Naime, Varaždinska županija u suradnji s gradovima i općinama prvi put organizira program “Županija u malom”, tijekom kojeg će biti predstavljena gastronomska ponuda, tradicijska i kulturna baština, poljoprivredni i drugi proizvodi varaždinskog kraja.

Preko 300.000 posjetitelja

Jedinstveni program su predstavili predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, zamjenik gradonačelnika Novog Marofa Ivan Tuk, načelnik Općine Bednja Damir Poljak, načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini na konferenciji za novinare održanoj u Županijskoj palači. Završnu riječ i pohvale na ovaj projekt iznio je župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je istaknuo važnost prepoznavanja da se kulturne, gastronomske i tradicionalne vrijednosti istaknu na jednom mjestu i to upravo u trenutku kada Varaždinom prođe preko 300.000 posjetitelja.

Svakoga dana će za cjelodnevni program biti zaduženi: Grad Ludbreg u nedjelju, 19. kolovoza, Općina Bednja u ponedjeljak, 20. kolovoza, Općina Cestica u utorak, 21. kolovoza, Općina Trnovec Bartolovečki u srijedu, 22. kolovoza, Grad Novi Marof u četvrtak, 23. kolovoza, te Grad Varaždinske Toplice u petak, 24. kolovoza.

– Samo u Bučogradu ćete otkriti zašto je Trnovečka makovnjača neodoljiva, kušati fina vina ludbreškog i cestičkog kraja, vidjeti i probati peru, doživjeti slikara svjetskog glasa Ivana Rabuzina, uživati u bednjanskoj svadbi, naučiti kako se u topličkom kraju rade štrukli te još mnogo drugih zanimljivosti s kojima će se predstaviti naše općine i gradovi – istaknuto je.

 Glazbeni program

 A vrhunac svake večeri bit će nastupi KUD-ova, orkestra i glazbenih sastava koji će svirati baš za dušu. Puhački orkestar Grada Ludbrega, u ponedjeljak stižu KUD Cvetlinski zvon i KUD Josip Jedvaj Vrbno, Danijel Češnjaj i Josip Podsečki izvest će “Bednjanske špelancije”, nastupit će KUD Josip Genc, predstavit će se i tradicionalna Bednjanska svadba, uz nastupe poznatih Kavalira, Krijesnica, KUD-a Cestica, KUD-a Mak iz Trnovca, nastup Tije Pikije uz klavirsku pratnju Monike Zlatarek, KUD-a Toplice i tamburaškog sastava ex Fakini.

Svi sudionici konferencije pozdravili su ovu odličnu ideju za predstavljanje bogatstava Varaždinske županije u srcu Varaždina te sve pozivaju da dođu u Bučograd, u Županiju u malom, te otkriju okuse, mirise i zvukove Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba