U srpnju na zagorskim prometnicama evidentirano 55 prometnih nesreća

BRZINA GLAVNI UZROČNIK NESREĆA: Jedna osoba smrtno stradala, 31 ih ozlijeđeno, od čega sedam teško

Objavljeno: 10.08.2018. Alen Brodar

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske u srpnju je evidentirano 55 prometnih nesreća, od kojih je jedna bila sa smrtno stradalom osobom, 20 prometnih nesreća evidentirano je s ozlijeđenim osobama te 34 nesreće s materijalnom štetom.

U 20 prometnih nesreća s ozlijeđenima, ukupno je ozlijeđena 31 osoba, od čega sedam osoba teško, dok su 24 osobe lakše ozlijeđene. Pritom je ukupni broj stradalih osoba manji za 8,6 posto u odnosu na isti period 2017. godine.

Pojačani nadzor

Prema okolnostima koje su prethodile nastanku prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo zbog brzine neprimjerene uvjetima na cesti, 12 prometnih nesreća.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području PU krapinsko-zagorske, policijski službenici će stoga u nadzoru prometa usmjeriti nadzor na sprečavanje i sankcioniranje težih prekršaja u prometu, glavnih uzročnika nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika: prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnog prijevoza djece op.a.) te nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje.

Ponašanje motociklista

– Naglašavamo da ćemo posebnu pozornost obratiti na ponašanje vozača mopeda i motocikala u prometu. Vozače te kategorije vozila želimo podsjetiti na poštivanje svih prometnih propisa, a posebno brzine kretanja i korištenja zaštitne kacige – upozoravaju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba