BROJNI KOMUNALNI RADOVI NA PODRUČJU OPĆINE KUMROVEC

Rekonstruira se javna rasvjeta, saniraju klizišta, adaptira DV “Jaglac“, gradi kanalizacija, a krenut će se i s izgradnjom ceste Lončarov Put

Objavljeno: 08.08.2018. zagorjeinternational

U Općini Kumrovec u tijeku su brojni komunalni radovi. Na tu smo temu razgovarali s načelnikom Robertom Šplajtom, koji nam je pojasnio o čemu se točno radi. Do kraja ovog mjeseca ili početkom sljedećeg, započet će rekonstrukcija javne rasvjete u ulici Josipa Broza prema školi.

– Radit će se kompletan novi podzemni vod, nova rasvjeta u glavnoj ulici i obnovit će se rasvjeta prema školi  i oko okolnih zgrada. Vrijednost radova je 350 tisuća kuna – rekao je načelnik Šplajt.

Sanacija klizišta

Na području Općine postoje i dva klizišta. Riječ je o klizištu u Kladniku  u naselju Berci, s čijom se sanacijom započelo i trebala bi biti gotova za dva tjedna. Klizište će se sanirati izgradnjom 20 metara dugog potpornog zida dubokog četiri metra te će se nosivi i asfaltni sloj ceste u zoni klizišta u potpunosti zamijeniti. Vrijednost radova je oko 100 tisuća kuna, a izvodi ih tvrtka Vrelej d.o.o. iz Klanjca.

– Za Klizište Razvor – Vrhi  priprema se teren, da se vidi koliko duboko treba graditi potporni zid. Sanacija tog velikog klizišta trebala bi početi početkom rujna, a vrijednost radova je oko 220 tisuća kuna – dodaje Šplajt.

Počela je izgradnja druge faze kanalizacije Risvica – Ravno Brezje. Izvođač radova je firma His d.o.o. iz Donje Višnice. Riječ je o velikom projektu u vrijednosti od 6,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi za 18 mjeseci.

Adaptacija dječjeg vrtića

– Očekujemo da ćemo početi s izgradnjom ceste Lončarov Put, za koju su sredstva dobivena iz Mjere 7.2., a njihova vrijednost je 7 milijuna kuna i ako će sve biti u redu izvođač će biti  Jedinstvo Krapina d.o.o  – istaknuo je Šplajt. Realizacija kreće na jesen i nada se da će projekt biti gotov za godinu dana. To će biti potpuno nova prometnica, dužine od četiri kilometara, pet metara široka s potpornim zidovima i kanalima. Započela je rekonstrukcija i adaptacija dječjeg vrtića “Jaglac“.

– Rekonstrukcijom će se dobiti mjesta za petnaestak djece. Sada ih je u vrtiću 54, a 25 ih je na čekanju,  nadamo se da ćemo sredinom rujna završiti radove te nekako upisati svu djecu – najavio je načelnik.

Preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preko natječaja , Općina Kumrovec ostvarila je  sredstva za nabavu kanti za sortiranje otpada. Vrijednost kanti je oko 300 tisuća kuna. (Ivana Belošević)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba