DRŽITE SE HLADA

I DALJE VRUĆE: Na meteorološkoj postaji Krapina trenutno 30 stupnjeva, maksimum se očekuje u 16 sati

Objavljeno: 08.08.2018. zagorjeinternational

U Hrvatskoj se i dalje nastavlja toplinski val. Na snazi je upozorenje zbog vrlo visokih temperatura. U kontinentalnim predjelima, pa tako i u Zagorju će najviše dnevne temperature dosezati između 33 i 35 stupnjeva Celzijevih.

Najviša temperatura

– Na meteorološkoj postaji u Krapini u 13 sati je izmjereno 30 stupnjeva, maksimum se očekuje u 16 sati kada bi temperatura trebala dosegnuti između 32 i 33 stupnja Celzijeva – rekao nam je dežurni prognostičar meteorološke postaje Krapina. Sutra nas očekuje približno isto vrijeme, dodao je.

Istaknut ćemo kako je u ovih 25 godina od početka rada u meteorološkoj postaji Popovci kraj Krapine, najviša temperatura zraka na dva metra visine izmjerena je 8. kolovoza 2013. i iznosila je  39.1 stupanj Celzijev.

I dalje vruće

U četvrtak će duž cijele Hrvatske biti pretežno sunčano i vruće. Umjeren razvoj oblaka, moguć je poslijepodne uz malu mogućnost za pokoji lokalni pljusak u gorskim predjelima. Najviša dnevna temperatura trebala bi se kretati od 33 do 35 stupnjeva Celzijevih. Zbog visokih dnevnih i noćnih temperatura zraka, nastavlja se i razdoblje razmjerno nepovoljnih biometeoroloških uvjeta. Stoga se preporučuje primjena mjera za zaštitu od vrućina danju u cijeloj, a i noću u većem dijelu Hrvatske. (ib)

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba