ODLUKOM OPĆINSKOG VIJEĆA

Općina Mače sufinancirat će nabavu udžbenika za sve osnovnoškolce

Objavljeno: 23.07.2018. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Mača, na prijedlog načelnice Mladenke Mikulec, odlučilo je da će Općina sljedeće školske godine sufinancirati nabavu školskih udžbenika za sve učenike. Radi se o 142 učenika koji pohađaju Osnovnu školu Mače i 22 učenika koji pohađaju Područnu školu Peršaves. Za učenike od prvog do četvrtog razreda osigurana je subvencija u iznosu od 200 kuna, a za učenike od petog do osmog razreda po 300 kuna. Sredstva će osigurati rebalansom proračuna, a isplatiti roditeljima učenika. Obavijest o načinu isplate bit će objavljena naknadno.

Na sjednici je donesena i odluka o odabiru tvrtke za obavljanje dimnjačarskih poslova. Koncesiju je dobilo poduzeće “Znak sreće” iz Zagreba. Istaknuto je i kako je potrebno upozoriti građane da im dimnjake mora očistiti ovlašteni dimnjačar i nakon pregleda izdati potvrdu da je ispravan, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Na dnevnom redu sjednice bio je i Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području općine Mače, te je usvojen zaključak o nedonošenju Programa. Općina Mače program neće donositi zbog dva razloga. Prvi razlog su neuređeni vlasnički odnosi, a drugi neiskorištenost čestica za poljoprivredne svrhe, stoji u obrazloženju zaključka. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba