NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA USVOJEN REBALANS PRORAČUNA I ODOBRENE SUBVENCIJE ZA NABAVU UDŽBENIKA, A RAZGOVARALO SE O JOŠ JEDNOJ GORUĆOJ TEMI

Autobusni kolodvor u Zlataru zatvara se u kolovozu?

Objavljeno: 23.07.2018. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Zlatara održalo je sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojen drugi rebalans proračuna. U proračun su uključena sredstva koja je Grad dobio po pojedinim natječajima. Riječ je o 510 tisuća kuna od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za izgradnju dječjeg igrališta, milijun kuna iz Fonda za zaštitu okoliša za projekt odvojenog prikupljanja otpada, a povećana je i stavka za asfaltiranje cesta te su dobivena sredstva za izradu Strategije razvoja poljoprivrede.

Vatrogascima više

Za gradsku Vatrogasnu zajednicu, iznos iz proračuna povećat će se za 50 tisuća kuna, a za Vatrogasna društva Belec i Zlatar po 30 tisuća kuna. Smanjen je iznos za Sokolanu, jer je od planiranih dva milijuna, odobren milijun kuna. Vijeće je dalo suglasnost i za projekte građenja i opremanja vatrogasnog doma i za rekonstrukciju dječjeg vrtića. Oba projekta grad će početkom kolovoza prijaviti na natječaj Ministarstva poljoprivrede, mjera 7.4.1.
Isto tako, Grad će sljedeće školske godine svim učenicima pomoći u nabavi udžbenika. Učenici od prvog do četvrtog razreda dobit će bon od 200 kuna, a od petog do osmog razreda 300 kuna. Dodatno će se sufinancirati nabava udžbenika po socijalnom kriteriju, kao i prošle godine, za osnovnoškolce i za srednjoškolce. Na prijedlog vijećnice Darinke Sviben, razmotrit će se i mogućnost da se u potpunosti financira kupnja knjiga za učenike kojima je to stvarno potrebno.

Naći rješenje

Gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek je ujedno obavijestila vijećnike o mogućnosti zatvaranja autobusnog kolodvora u Zlataru. Naime, vlasnik Presečki grupe ovih je dana na sastanku u gradu obavijestio da mu je trošak održavanja kolodvora trenutačno previsok. U prilog mogućeg zatvaranja ide i činjenica da prema novom zakonu prijevoznik ne mora imati kolodvor radi stajališta, pa je Presečki najavio zatvaranje početkom kolovoza. Gradonačelnica je napomenula da su još u pregovorima te da se konačna odluka prolongira do rujna. Prijevoz najviše koriste srednjoškolci, pa je potrebno na vrijeme pronaći rješenje za stajalište autobusa, ako dođe do zatvaranja kolodvora, istaknuto je na sjednici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba