NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA O PARKIRANJU, DJEČJIM VRTIĆIMA, ŠEMNIČKIM TOPLICAMA, KUĆNIM LJUBIMCIMA, ALI I O FINANCIJAMA

Proračun grada Krapine povećan za 5,2 milijuna kuna

Objavljeno: 21.07.2018. Jelena Jazbec

Na sjednici Gradskog vijeća Krapine donesen je rebalans proračuna. Proračun je povećan za 5,2 milijuna kuna te sada iznosi 51,2 milijuna kuna. Od toga se 44,2 milijuna kuna odnosi na prihode i primitke Grada Krapine, a na vlastite i namjenske prihode proračunskih korisnika 6,8 milijuna kuna. Najviše se povećavaju prihodi od poreza na dohodak i to za 2,9 milijuna kuna te su sada planirani u iznosu od 21 milijun kuna.

Prijave na natječaje

U proračun su ugrađeni prihodi koji su došli po osnovi prijave na razne natječaje. Gradonačelnik Zoran Gregurović pritom ističe pomoć Ministarstva za izradu projektne dokumentacije za obnovu Kneippove zgrade, u iznosu od 200 tisuća kuna, zatim sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za izradu projektne dokumentacije za uređenje Šemničkih Toplica, u iznosu od 80 tisuća kuna ove godine, dok će se planiranih 600 tisuća kuna realizirati iduće godine. Gradonačelnik dodaje i kako će Ministarstvo branitelja sufinancirati izgradnju spomen – obilježja hrvatskim braniteljima u iznosu od 80 tisuća kuna, od Ministarstva zaštite okoliša za edukaciju o zbrinjavanju otpada odobreno je nešto više od 100 tisuća kuna, od Ministarstva graditeljstva za sufinanciranje sanacije klizišta Tkalci – Vrhovčev breg 310 tisuća kuna, za dogradnju Dječjeg vrtića “Gustav Krklec” planirano je ukupno 1,4 milijuna kuna, od čega je 652 tisuće kuna odobreno od strane Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, a ostatak će financirati grad. Dogradnja se planira kako bi se mogle oformiti dvije nove vrtićke grupe.
U proračunu su planirana i sredstva Ministarstva branitelja za sufinanciranje projekta za pristup osobama s invaliditetom u Osnovnoj školi Augusta Cesarca, u iznosu od 110 tisuća kuna, čime bi se uredili sanitarni čvor i pristupna rampa prema školi. Gradonačelnik nam je otkrio i kako su smanjena predviđena sredstva za produžetak Ulice Frana Galovića jer su po povedenom postupku javne nabave dobivene niže cijene. Planirano je i sufinanciranje izmještanja željezničko – cestovnog prijelaza Dolac.
Grad Krapina je povećao i sufinanciranje redovnog programa dječjih vrtića koji nisu gradski, s iznosom od 200 tisuća kuna, zbog upisa većeg broja djece.

Zimska služba

– Povećali smo i sredstva namijenjena zimskoj službi za 200 tisuća kuna jer je utrošeno puno više nego što je bilo planirano. Planirana su i sredstva za postavljanje nekoliko novih autobusnih nadstrešnica, a na sjednici Gradskog vijeća donesena je i odluka o načinu i naplati parkiranja u gradu Krapini, tako da je u središtu grada, gdje je parkiranje dozvoljeno jedan sat, povećano na dva sata, u drugoj zoni na tri sata, a uvest će se i naplata parkiranja na parkiralištu kod groblja, koje je do sad bilo besplatno, pa su građani ondje ostavljali velik broj automobila tijekom cijelog dana što je stvaralo velike probleme kada bi se održavali pogrebi, jer se ljudi koji bi došli na pogreb tada ne bi imali gdje parkirati. Sada će u vrijeme pogreba parkiranje biti besplatno, odnosno, naplata će se vršiti samo do 14 sati – otkrio nam je gradonačelnik.
Na sjednici je donesena i odluka o izradi urbanističkog plana uređenja Turističko – rekreacijskog predjela Šemničke Toplice, što je preduvjet da bi se išlo u izradu projektne dokumentacije za Šemničke Toplice, te odluka o uvjetima i držanju kućnih ljubimaca i napuštanju životinja, te su za to definirane prekršajne mjere i kazne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba