U KRAPINSKIM TOPLICAMA OTVORENJEM IZLOŽBE ĐURĐICE OBREŽ POČEO SEDMI “BADLFEST”

Posjetitelji će do nedjelje moći uživati u nastupima Ljubavnika, Daddy Cool benda, Massima, Trnja i Mije Dimšić

Objavljeno: 20.07.2018. zagorjeinternational

Otvorenjem izložbe slika Đurđice Obrež, “Moje slike, moji snovi“, u Općinskoj knjižnici u Krapinskim Toplicama u četvrtak je započela sedma kulturno – zabavna manifestacija BadlFest. Đurđica Obrež rođena je 1943. godine u Siraču kraj Daruvara, a u Krapinskim Toplicama živi od 1965. godine. Crtanjem i slikarstvom bavi se od djetinjstva. Završila je likovne umjetnosti na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu i Fakultet za defektologiju u Zagrebu. Kao članica likovne sekcije KUD-a “Zlatko Baloković”, sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama u Zagrebu, Krapini, Krapinskim Toplicama i Pregradi. Ovo je njezina druga samostalna izložba. Neke od svojih slika donirala je i u humanitarne svrhe. Sudjelovala je na likovnim kolonijama u Krapinskim Toplicama, Zaboku, Zelenjaku i Daruvaru. Najčešće se izražava tehnikom ulja na platnu, na njezinim se slikama nazire utjecaj impresionizma, a najzastupljeniji motivi su mrtva priroda, cvjetni motivi i pejzaži.

Tabor Film Festival

Uz autoricu, okupljene su pozdravili zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, ravnateljica knjižnice Nadica Majsec – Kobaš te predsjednik likovne sekcije KUD-a “Zlatko Baloković” Josip Rubes.

Do nedjelje će se u Krapinskim Toplicama održavati niz kulturnih, zabavnih, gastronomskih, enoloških i sportskih događanja. Danas se održava predstava za djecu i dječji turnir u odbojci. Od 21 sat u središnjem perivoju zainteresirani će moći uživati u projekciji filmova s Tabor Film Festivala, a od 22 sata publiku će na Trgu Aquae Vivae zabavljati Ljubavnici & Daddy Cool. Subota je rezervirana za sport, pa će se tako održati Badl trail, odbojkaški turnir, nogometna utakmica između vetera NK Toplice i NK Grabić iz Virovitičko – podravske županije, Badlova biciklijada i Rally starodobnih vozila. Od 22 sata počinje svirka Massima i Trnja.

Kulinarski kup

U nedjelju je proštenje u kapeli sv. Marije Magdalene. Sveta misa će se slaviti u 9.30 sati, uz nastup Puhačkog orkestra Selno i KUD-a “Zlatko Baloković”. Bit će održan šahovski i odbojkaški turnir, a u 16 sati počinje “Badlov kulinarski kup” uz Tomislava Špičeka. U crkvi Presvetog Trojstva će u 18 sati biti održan koncert iz Ciklusa Heferer, a od 20 sati na Trgu Aquae Vivae počinje koncert Mije Dimšić. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba