ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVODOM PROSLAVE DANA OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE

Načelnik Svažić: Naš je cilj postati vodeće hrvatsko središte zdravstvenog turizma

Objavljeno: 20.07.2018. zagorjeinternational

Općina Krapinske Toplice slavi svoj dan. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je otvorio predsjednik Vijeća Zvonko Očić. Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić u svojem je govoru istaknuo najvažnije projekte u posljednjih godinu dana.
– Ove je godine ostvareno prvo značajno europsko sufinanciranje u općini. Riječ je o projektu reciklažnog dvorišta, u koji će biti uloženo 4,3 milijuna kuna europskog novca – rekao je Svažić.
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za asfaltiranje nerazvrstanih cesta izdvojilo je 300 tisuća kuna, Ministarstvo graditeljstva sufinancira sanaciju klizišta u Topličkoj ulici sa 140 tisuća kuna, te proširenju rasvjete sa 120 tisuća kuna. Svažić je dodao i kako je, sukladno razvojnoj strategiji, cilj općine Krapinske Toplice postati vodeće hrvatsko središte zdravlja kroz zdravstveni turizam.
– Strategija razvoja turizma bit će u potpunosti pokrivena europskim sredstvima, a s 300 tisuća kuna sufinancirat će se i transformacija doma kulture u multimedijski centar – rekao je načelnik.

Sportska dvorana

Općina Krapinske Toplice je prošle godine uspjela realizirati proširenje vodoopskrbnog sustava u visokoj zoni Male Erpenje i Lovrećih Sela i ove se godine planira nastavak. S projektom gospodarenja otpadom, u kojem je partner Grad Pregrada, započinje se u rujnu, a s 480 tisuća kuna podupire ga Fond za zaštitu okoliša. Sljedeći veliki projekt na kojem će Općina raditi, je izgradnja sportske dvorane.
– S obzirom na to da nam je cilj postati vodeće hrvatsko odredište zdravlja, vrlo nam je važna komunikacija Općine sa stožernom zdravstvenom institucijom – Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju – rekao je Svažić.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako će Županija pomoći u izgradnji sportske dvorane, za koju bi građevinska dozvola trebala biti riješena do kraja godine, te kako se nada da će ona uvelike biti od koristi djeci, Topličanima i svima ostalima koji dolaze na medicinsku rehabilitaciju.
– Kreće se i u dogradnju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, sa 75 apartmana i podzemnom garažom, koju će također sufinancirati Županija – dodao je Kolar.
Saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Žarko Tušek čestitao je Dan općine te istaknuo da načelnik Svažić radi izvrstan posao.
– Ponosan sam na sve što je postigla ova Općina, ali i Županija uz potporu Vlade, koja kontinuirano pomaže. Krapinske Toplice su centar zdravstvenog turizma u županiji i jedan od vodećih u državi – rekao je Tušek.
Sjednici su prisustvovali izaslanik gradonačelnika Zagreba Josip Držaić te predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.

Priznanja istaknutima

U sklopu svečane sjednice, dodijeljene su i nagrade najzaslužnijim pojedincima s područja općine. Tako su povelju Općine Krapinske Toplice dobili Mirko Blažičević za doprinos u razvoju malog poduzetništva, vlč. Mato Herceg, za doprinos u očuvanju kulturne baštine Krapinskih Toplica, Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju “Akromion”, za doprinos ugledu općine Krapinske Toplice, kao odredišta medicinskog turizma i Nedjeljko Ciglenečki posthumno, za izuzetne zasluge i rezultate na promicanju zdravlja te medicinskom i humanitarnom djelovanju. Plaketu su dobili Božica Blažičević, za doprinos u razvoju malog poduzetništva, Franjo Kos, za doprinos u radu općinske Udruge umirovljenika, Franjo Halapir za doprinos u razvoju i promicanju sporta te Kuglački klub Obrtnik, za doprinos u razvoju i promicanju sporta. Dobitnici zahvalnice za promociju općine Krapinske Toplice kroz sport su Luka Mušica, Luka Ružak, David Kerep i Neven Očić. (Ivana Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba