NATJEČAJ “SVJETLO NA ZAJEDNIČKOM PUTU“

HEP donirao sredstva za deset projekata s područja Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 19.07.2018. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina primilo je donaciju Hrvatske elektroprivrede d.d. u vrijednosti od 20 tisuća kuna putem natječaja “Svjetlo na zajedničkom putu“. Od dobivenih sredstava kupljene su perilica i sušilica rublja. Zaposlena je i osoba koja će raditi četiri mjeseca na pola radnog vremena te će svaki tjedan na svih šest lokacija spremnika pretovarivati odjeću i obuću u vozilo. Zatim će u skladištu odvojiti korisne stvari od neupotrebljivih, te prati odjeću i obuću u prihvatljivom stanju kako bi se mogla ponovno upotrijebiti i pokloniti što većem broju najugroženijih građana.

Udruge, ustanove

Uz ovaj projekt, na natječaju HEP-a odobreno je još njih devet s područja Krapinsko – zagorske županije, a prijavile su ih udruge i ustanove. Četiri odobrena projekta su s područja općine Radoboj. Društvo naša djeca Radoboj prijavilo je projekt “Uređenje dječjih igrališta na području općine Radoboj”, za što im je odobreno devet tisuća kuna. Sportska zajednica Radoboj za program “Mali sportaši“ dobila je pet tisuća kuna. Muzeju Radboa je odobreno osam tisuća kuna za projekt “Radobojska ljetna događanja“, dok je Udruga umirovljenika za program “Aktivni u zajednici“ dobila sedam tisuća kuna.

1095 prijava

Dva prijavljena projekta odobrena su za Lobor. Tako je Osnovna škola Lobor za projekt “Multisenzorna hižica“ dobila osam tisuća kuna, a Udruga “Sv. Ana” za program “Pokreni ideju, vjeruj i ostvari“ 15 tisuća kuna. Škola za umjetnost, dizajn. grafiku i odjeću iz Zaboka za projekt “Art park Šudigo“ dobila je iznos od osam tisuća kuna, a Nogometni klub Mladost iz Zaboka pet tisuća kuna za projekt “Škola nogometa Mladost Zabok”. Udruzi “Gotali“ za manifestaciju “Tak se negda pri nami delale“ odobreno je šest tisuća kuna. HEP je za ovaj natječaj primio 1095 prijava, a za dodjelu potpora izabrana su 262 projekta s područja cijele Hrvatske. (ib) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba