VELIČANSTVENI DOČEK LEGENDARNOG ZLATKA DALIĆA U NJEGOVOM VARAŽDINU

“Mogu biti trener Brazila ili Barcelone, ali ovo će uvijek biti moj najdraži posao. S toliko srca možeš voditi samo Hrvatsku”

Objavljeno: 18.07.2018. JJ

I Varaždinci su dočekali svoju legendu. Na ispunjenom Kapucinskom trgu jučer je organiziran doček za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.
Ogrnuti hrvatskim zastavama, u dresovima crveno – bijele boje, pjevajući u glas domoljubne i navijačke pjesme, Varaždinci su pozdravili onoga koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju nastupom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji vinuo u zvijezde.
Dok mu je okupljano mnoštvo skandiralo “Zlatko, mi te volimo!”, Dalić im je odvratio kako voli i on njih.
– Hvala vam na ovom dočeku i na ovoj predivnoj slici, zaista sam preponosan na vas. Jučer je bilo veličanstveno u Zagrebu, ali sad mi je srce još punije, kada vidim kako me je moj grad dočekao. Vi znate da se ja ne sramim reći odakle potječem. Ja imam svoje rodno Livno, ali sam uvijek s ponosom isticao grad Varaždin i Nogometni klub Varteks, koji mi je dao šansu da budem ovo što jesam. Da nije bilo Varaždina, da nije bilo Varteksa, nikad ne bih ovo postigao u životu, i zato s ponosom uvijek ističem “ja sem Varaždinec”. Ovaj će dan u mojem sjećanju ostati za cijeli život i ja, kao što sam rekao, mogu nakon ovoga biti izbornik Brazila ili voditi Barcelonu, ali ovo će za mene biti najdraži posao jer s toliko emocija, toliko srca, ne možeš nikoga drugoga voditi, samo Hrvatsku. Molim vas da ne stanemo na ovome. Moramo gurati dalje, još jače, još čvršće, biti jedinstveni. Iznad svih, Hrvatska! – zaključio je trenutno najpopularniji Varaždinec, kojeg je prije velikog dočeka na Kapucinskom trgu, obradovao doček susjeda i prijatelja u njegovoj ulici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba