GRADSKOM DRUŠTVU CRVENOG KRIŽA KRAPINA ODOBREN PROJEKT “DNEVNI BORAVAK 60 PLUS”

Davor Šimunović: Organizirat će se brojne aktivnosti za osobe starije od 60 godina, ali će se i javnost senzibilizirati o njihovim povećanim potrebama

Objavljeno: 18.07.2018. zagorjeinternational

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović potpisao je ugovor s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za projekt “Dnevni boravak 60 plus“. Partneri na projektu su Grad Krapina, Udruga umirovljenika Krapina, Udruga Sindikata umirovljenika Hrvatske Krapina, Planinarsko društvo “Strahinjčica“ Krapina i Udruga umirovljenika Đurmanec.

Rješavanje problema

– Kroz ovaj projekt ćemo organizirati širok raspon svakodnevnih aktivnosti za osobe starije od 60 godina na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Krapina, kako bi bile zadovoljene njihove potrebe i tako riješena većina njihovih problema. Spriječit će se socijalna isključenost starijih osoba, javnost će se senzibilizirati za povećane potrebe starijih osoba, postići će se zadržavanje visoke kvalitete života kod starijih osoba koje će ostati neovisne i aktivne. U sklopu aktivnosti projekta unaprijedit će se psihofizičko stanje osoba starijih od 60 godina kojima će se omogućiti korištenje prostora u kojem će im se pružiti mogućnost organizacije i provedbe aktivnosti u zajedničkom prostoru, ali i na otvorenim prostorima. Korisnici će kroz zajednički razgovor, druženje i planiranje aktivnosti imati značajan utjecaj na prilagodbu definiranih aktivnosti projekta svojim interesima i mogućnostima, te tako održavati dinamičnost kroz cijeli godišnji ciklus tematskih aktivnosti, ali i pridonijeti osjećaju zadovoljstva sviju, doprinosom projekta kvaliteti života cijele starije populacije – rekao je Šimunović.

Bolja suradnja

Projekt će također poticati bolju suradnju između tijela državne, regionalne i lokalne uprave, kao i ostalih javnih institucija i organizacija kako bi svi u sinergiji razvijali i provodili javne politike koje unaprjeđuju kvalitetu života starijih osoba. Provodit će se sportsko-rekreativne, kreativne, edukativno-informativne, kulturne, zabavne, plesne i zdravstveno-preventivne aktivnosti, koje će biti organizirane kontinuirano prema tjednom rasporedu. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba