ODRŽAN JOŠ JEDAN U NIZU SASTANAKA VEZANIH UZ OBNOVU NEKADAŠNJE ZAGORSKE “ŽILE KUCAVICE”, NAČELNIK KUMROVCA ZADOVOLJAN:

“Još smo korak bliže revitalizaciji kumrovečke pruge”

Objavljeno: 17.07.2018. Jelena Jazbec

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture prošlog je tjedna održan još jedan u nizu sastanaka vezanih uz revitalizaciju kumrovečke pruge. Ovog uta sudjelovali su državni tajnik za infrastrukturu u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, savjetnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Igor Radić, član uprave HŽ Infrastrukture Nikola Ljuban, načelnik Brdovca Alen Prelec, načelnik Dubravice Marin Štritof, načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak i načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

“Nema zapreka”

– Zajednički je zaključak da dionica pruge od Brdovca do Klanjca nema zapreka i da bi se mogla početi obnavljati u prvoj fazi. Naime, taj je dio pruge na hrvatskom teritoriju, dok pruga dalje prelazi na slovenski teritorij te se ponovno vraća u Kumrovec. Naravno, mi namjeravamo u projekt uključiti i slovenske kolege, vjerujem da će ga oni podržati jer je i njima u interesu da to bude spoj s općinom Podčetrtek i da ta pruga postane jedna turistička ruta. Ministarstvo i HŽ će napraviti financijsku konstrukciju, odnosnu, procjenu troškova tog projekta, pa ćemo početkom rujna ponovno održati sastanak – otkrio nam je načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Polovni materijal

– Gospodin Ljuban je istaknuo da bi se mogao koristiti dobar polovni materijal s ostalih pruga, kako bi kumrovečka pruga bila osposobljena za promet vlakova do 80 kilometara na sat, što bi nas zadovoljilo. Projekt bi financirali HŽ i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Razgovaralo se o tome da bi se taj projekt uključio u proračun Ministarstva, kako bi se mogao realizirati u sljedećih godinu – dvije – rekao nam je Šplajt, dodavši kako je zadovoljan sastankom jer je ovo još jedan korak bliže prema revitalizaciji kumrovečke pruge.
Dogovoreno je i da će čelnici Klanjca, Kumrovca, Zagorskih Sela, Kraljevca na Sutli, Marije Gorice, Brdovca i Dubravice sklopiti sporazum o partnerstvu s HŽ Infrastrukturom, kako bi imali službeni dokument s kojim namjeravaju ići prema Vladi Republike Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba