Održan sastanak koordinacije udruga osoba s invaliditetom

DOBRE VIJESTI: Povećao se broj zaposlenih osoba s invaliditetom u Zagorju

Objavljeno: 16.07.2018. zagorjeinternational

Koordinacija udruga osoba s invaliditetom, koja obuhvaća sve aktivne udruge osoba s invaliditetom na području Krapinsko – zagorske županije, u prostorijama Udruge invalida Donja Stubica održala je sastanak. Prva točka dnevnog reda sastanka odnosila se na praćenje zaposlenosti osoba s invaliditetom. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina, 2004. godine je bilo zaposleno 40-ak osoba s invaliditetom, dok ih je prošle godine zaposleno 130. Rezultat povećanja leži jednim dijelom i u jačanju svijesti poslodavaca o svim kompetencijama, mogućnostima i prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom, istaknuto je na sastanku. Većem broju zaposlenih osoba s invaliditetom pridonijeli su i brojni tečajevi i edukacije, zahvaljujući kojima su povećane kompetencije i vještine osoba s invaliditetom.

Brojni problemi

Na sastanku su iznijeti i brojni problemi s kojima se osobe s invaliditetom susreću, između ostalog, i zlouporaba znaka pristupačnosti i parkiranja na mjestima označenima za osobe s invaliditetom. Dogovoreno je da udruge zajednički istupe i obrate se nadležnim institucijama za rješavanje spomenutih problema. Također, istaknuta je nedovoljna potpora lokalne zajednice.

Zajedničko istupanje

U tom smislu je za naredni period dogovoreno zajedničko istupanje u javnosti i suradnja u planiranju projekata kako bi se realizirali postavljeni ciljevi, odnosno, napravili pozitivni pomaci u zajedničkom rješavanju problema te senzibiliziralo društvo za problematiku osoba s invaliditetom. Sastanku su prisustvovali predstavnici udruga osoba s invaliditetom, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te predstavnice Krapinsko – zagorske županije. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba