Više od 20 udruga okupilo se na petim Športskim igrama branitelja u Gornjoj Stubici

Ponos, sreća i duh zajedništva ovog puta još istaknutiji, zbog sutrašnje povijesne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije

Objavljeno: 14.07.2018. Jelena Jazbec

U organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj“, održavaju se pete Športske igre i druženje branitelja kod Sportskog centra “Matija Gubec“ u Gornjoj Stubici. Branitelji se natječu u belotu, kuhanju kotlića, alki u tačkama i visećoj kuglani. Nakon otvorenja, na kojem su nastupili Višnja Škudar i tamburaši domaćeg KUD-a “Matija Gubec“, sudionici su kraj biste Rudolfa Perešina odali počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

“Susret prijatelja“

– Braniteljske udruge imaju potrebu da se susreću, razgovaraju, da se prisjete ratnih dana, a ovo su dobre prilike da se stari prijatelji susretnu. Udruga branitelja “Sveti Juraj“ iz Gornje Stubice fantastično organizira ovaj događaj, stoga se svake godine okuplja i sve veći i veći broj braniteljskih udruga. A i sve ovo što se događa ovih dana, činjenica da Hrvatska igra u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, na poseban način budu emocije i kod braniteljske populacije, ali i kod svih Hrvata. To nas podsjeća na ono razdoblje prije 20 godina, kada smo bili treći na svijetu – rekao je načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić.

Heroj rata

Otvorenju Športskih igara nazočio je i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.

– Osjećam se ponosno i sretno, ovdje je danas preko 20 udruga, osjeća se duh zajedništva i drago mi je da sam ovdje. Naravno, kao Županiji nam je važno da se branitelji okupljaju, da se druže, da obilježavaju važne datume i da se nikada ne zaboravi ono što su prošli. Posebnost ovog okupljanja je i to što se ono održava u rodnom mjestu heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina – rekao je Ferek – Jambrek.

Prisutne je pozdravio i predsjednik udruge domaćina Nenad Barimac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba