U ORGANIZACIJI SAVEZA DRUŠTAVA “NAŠA DJECA”

U Tuheljskim Toplicama održana edukacija za voditelje “Bajkaonice za 5” i dječjih vijeća

Objavljeno: 13.07.2018. JJ

Savez Društava “Naša djeca” održao je u Termama Tuhelj edukaciju za voditelje “Bajkaonice za 5” u Društvima “Naša djeca” te seminar za osnivače i voditelje dječjih vijeća u hrvatskim gradovima i općinama. Ovogodišnji program “Bajkaonica za 5” rezultat je višegodišnjeg partnerstva Saveza DND-a s NIVEA-om u sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”, kojem je cilj naglasiti važnost igre za dječji razvoj te stvaranja boljih uvjeta za odrastanje djece diljem Hrvatske, a nastavak je programa “Bajkaonica”.

Praktični savjeti

Cilj “Bajkaonice za 5” je što više djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedačica, kako bi se djecu potaknulo na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranosti. Na edukaciji je sudjelovalo 20 Društava “Naša djeca” s 34 polaznika, budućih pripovjedača. Polaznici su imali prilike saznati više o važnosti priča i bajki u odgoju, obrazovanju i odrastanju djeteta, te su dobili mnogo praktičnih savjeta, poput toga što je to dobro pripovijedanje, koja umijeća kvalitetan pripovjedač mora posjedovati, kako zapamtiti priču te najvažnije, kako priču što bolje prenijeti slušatelju/djeci. Polaznici su ušli u svijet bajki uz pomoć zanimljivih i inspirativnih predavačica i voditeljica: Jasne Held, profesionalne pripovjedačice narodnih priča i bajki, Ksenije Rožman, dramske pedagoginje te Đurđice Dropuljić, voditeljice i pokretačice projekta “Svijet bajki u Muzeju anđela”, te Vladimire Velički. , izvanredne profesorice na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

DND Tuhelj i Zabok

Na seminaru za osnivače i voditelje dječjih vijeća, sudjelovao je rekordan broj sudionika, njih 43, a vodile su ga iskusne voditeljice Sanja Škorić, dopredsjednica Saveza DND-a i mentorica Dječjeg vijeća Opatija te Ana Jantolek, dipl. psihologinja i mentorica Dječjeg vijeća Opatija. Voditeljice su kroz praktičan i teorijski dio uspjele prikazati osnivačima i voditeljima Dječjih vijeća kako igrom približiti najvažniji svjetski dokument o dječjim pravima i aktivnom dječjem sudjelovanju, Konvenciju UN-a o pravima djece, osvijestiti važnost aktivnog sudjelovanje djece u lokalnoj zajednici i u širim razmjerima te koji su to postupci u stvaranju uvjeta za osnivanje i početak rada Dječjeg vijeća u gradu/općini. Polaznici su se imali prilike upoznati i s radom Dječjeg vijeća Tuhelj i Dječjeg vijeća Zabok, kojeg su predstavile Snježana Romić i Jasenka Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba