U PETAK SVETKOVINA MAJKE BOŽJE BISTRIČKE, DAN OPĆINE I ŽUPE, A ZA VIKEND NASTAVAK PROGRAMA “LJETA U MARIJI BISTRICI”

U subotu “Bistrička noć” uz Pravu ekipu i Pravila igre, a u nedjelju duhovni koncert Tatjane Cameron – Tajči

Objavljeno: 11.07.2018. zagorjeinternational

Ovog petka, na svetkovinu Majke Božje Bistričke, slavi se Dan općine i Župe Marija Bistrica. Svetkovini prethodi trodnevna priprava, svakodnevno u 18 sati. U četvrtak od 20.30 sati održat će se i procesija sa svijećama od crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca do Vinskog Vrha. U 22 sata u kapelici na Vinskom Vrhu bit će proslavljena prva misa svetkovine Majke Božje Bistričke. U petak su svečane mise u Svetištu u 7.30, 9, 11 i 18 sati. Središnje misno slavlje u 11 sati predvodi splitsko – makarski nadbiskup Marin Barišić, dok će u bistričkom Karmelu misu u 7.30 služiti mladomisnici karmelićani Ivan Pleše i Tiho Radan. Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine održat će se u četvrtak u 16.30 sati u dvorani Božanskog milosrđa.

Gastro ponuda

Za vikend se pak nastavlja program manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici”. U subotu je na rasporedu tradicionalna “Bistrička noć”, koja na središnjem trgu počinje u 20.30 sati. Za dobar provod bit će zaduženi TS Prava ekipa i Pravila igre. Bit će tu i ponuda kolača Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica, lovački gulaš koji će pripremiti članovi Lovačkog društva “Fazan”, fiš paprikaš Športskog ribolovnog društva “Šaran” i ponuda vina Udruge vinogradara Marija Bistrica. U nedjelju će pak u Mariji Bistrici gostovati legendarna Tajči. U organizaciji Svetišta MBB, kod 12. postaje bistričke Kalvarije posjetitelji će moći poslušati svjedočanstvo vjere nekad popularne hrvatske pop pjevačice Tatjane Cameron – Tajči, koja će održati i koncert duhovne glazbe, s početkom u 19.30 sati.

Tinejdžerska zvijezda

Organizatori podsjećaju kako je Tajči međunarodno priznata glazbenica, autorica i certificirani life coach. Kroz glazbu, kolumne, radionice, konferencije i video emisije, Tajči tematski upućuje na to da treba više voljeti, težiti ka iscjeljenju duhovnih i emotivnih rana i na taj način biti izvorom pozitivnih promjena u svijetu. Publici u Hrvatskoj i regiji poznata je po karijeri tinejdžerske zvijezde i hitu “Hajde da ludujemo”, dok je u SAD-u kasnije održala više od tisuću duhovnih koncerata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba