PRAVA GLAZBENA POSLASTICA U SREDNJOVJEKOVNOM DVORCU

Nastup dua Urben – Petričević u Dvoru Veliki Tabor

Objavljeno: 11.07.2018. JJ

U subotu, 21. srpnja, u Velikom Taboru će nastupiti duo Urben – Petričević. Riječ je o dvojici mladih i perspektivnih glazbenika, Joshui Matthewu Urbenu i Igoru Petričeviću, studentima prestižnog Kraljevskog konzervatorija za glazbu u Manchesteru (The Royal Northern College of Music).

Brojne nagrade

Hrvatski tenor i klasični gitarist Petričević naobrazbu je stjecao na mnogobrojnim uglednim školama i sveučilištima diljem Europe. Dobitnik je nekoliko nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima kao član komornih sastava i orkestara, a predavač je gitare i pjevanja u nekoliko glazbenih škola u Europi i SAD-u. Mladi engleski skladatelj i pijanist Josh Urben u svojoj je dosadašnjoj karijeri postigao niz zapaženih uspjeha, a jedan od najvećih, je pobjeda na natjecanju BBC NCEM Young Composers Award 2015. godine. Surađivao je s brojnim renomiranim glazbenicima te je sudjelovao u mnogobrojnim projektima, poput pisanja glazbe za animirane filmove i partiture za dugometražni science fiction film u suradnji sa CK Film Company.

Besplatan ulaz

Kao duo zajedno muziciraju od 2016. godine te su svoje prve nastupe održali u Manchesteru. Zajedno su sudjelovali na brojnim festivalima, natjecanjima i radionicama, a nakon uspješnih nastupa, 2017. godine rođena je ideja o osnivanju dua Urben – Petričević. Uz skladbe s engleskog, njemačkog i talijanskog govornog područja, talentirani dvojac u svoje nastupe uključuje izvrsne i rijetko izvođene skladbe hrvatskih skladatelja te nekoliko praizvedbi novih kompozicija. Koncert u Dvoru Veliki Tabor počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan. (jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba