“GRAĐANI U SRCU ENERGETSKE TRANZICIJE”

Doznajte sve o alternativnim plinovitim gorivima u prometu na stručno – edukativnom skupu u Krapini

Objavljeno: 10.07.2018. JJ

Hrvatska gospodarska komora organizira stručno – edukativni skup “Alternativna plinovita goriva u prometu”, koji će se održati u petak u 11 sati u prostorijama HGK Županijske komore Krapina. Stručna rasprava održava se radi prepoznavanja prednosti korištenja alternativnih plinovitih goriva za vozila cestovnog prometa, uz naglasak na njihove cjenovne prednosti.

Upotreba dizela

Bit će predstavljeni aktualni problemi upotrebe dizela u Europskoj uniji i Hrvatskoj te će se govoriti o digitalizaciji prometnog sektora. Skup je dio serije stručno – edukativnih skupova o alternativnim gorivima u prometu. Središnja je poruka: “Građani u srcu energetske tranzicije”.
Program uključuje uvodna izlaganja predstavnika Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, HERA-e, HAZU-a, Gradske plinare Zagreb (CNG punionica u Zagrebu), IGU-a (Međunarodna plinska Unija za CNG), Centra za vozila, predstavnika Zajednice za ukapljeni naftni plin Hrvatske gospodarske komore i drugih predstavnika poslovne zajednice.

Punionica plina

Uvodno predavanje održat će akademik Mirko Zelić, koji je dao veliki doprinos promociji i upotrebi alternativnih goriva u prometu na znanstvenoj razini. Predstavnici Gradske plinare Zagreb predstavit će prvu punionicu stlačenog prirodnog plina u Hrvatskoj, dok će Josip Kelemen, zamjenik predsjednika Zajednice za UNP, govoriti o aferi Diselgate u Europskoj uniji. U drugom će dijelu Davor Matić, hrvatski predstavnik u IGU, voditi radionicu o stlačenom plinu i digitalizaciji u prometu. Na skup se možete prijaviti još danas i sutra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba