U OROSLAVJU OTVORENA IZLOŽBA “UMJETNOŠĆU I LJEPOTOM PROTIV PREDRASUDA”, KOJU ORGANIZIRAJU DVIJE BRANITELJSKE UDRUGE

Do 22. srpnja razgledajte djela priznatih umjetnika, među kojima su i neki koji su 90-ih godina sudjelovali u obrani domovine

Objavljeno: 10.07.2018. JJ

U petak je u Oroslavju, u prostorijama Gradske knjižnice, otvorena izložba pod nazivom “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda”. Izložbu organiziraju dvije braniteljske udruge, Udruga Specijalne jedinice policije “Barun” iz Zlatara i Udruga ratnih veterana “Crne mambe”. Izložena su djela poznatih, međunarodno priznatih umjetnika, kao što su akademska kiparica Paola Banić, akademski slikar Damir Medvešak, kipar Marijan Zajec Koze, Morgan Matijević i još desetak drugih umjetnika, među kojima su neki hrvatski branitelji.

“Krema umjetnosti”

Izložba je postavljena u suradnji s povjesničarem umjetnosti i umjetničkim kritičarem Enesom Quienom, koji je nazočnima na otvorenju u Oroslavju pojasnio umjetnički značaj izloženih dijela, istaknuvši kako su izložena dijela “krema umjetnosti današnjice u Lijepoj našoj”.
Cilj ove izložbe je doprinijeti rušenju predrasuda o braniteljima, odnosno, ovakvim projektima nastoji se pokazati da su branitelji ne samo bili ratnici, nego da sasvim odgovorno i konkurentno mogu djelovati i u razdoblju mira.

Šest izložbi

Ova je umjetnička postava unutar godinu dana do sada bila izložena u Bolnici hrvatskih veterana u Zaboku, u Dvoru Veliki Tabor, u Posedarju, u sklopu obilježavanja operacije “Maslenica”, u Kloštru Podravskom, povodom obilježavanja Dana općine, u Svetištu Majke Božje Bistričke, te u Dvorcu Oršić, u sklopu manifestacije “Susreti za Rudija”.
U Oroslavju se može pogledati svakim danom do 22. srpnja. Ulaz je slobodan. Organizatori posebno zahvaljuju gradonačelniku Emilu Gredičaku i Gradu Oroslavju, koji su ustupili prostor gradske knjižnice za postavljanje ove hvalevrijedne izložbe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba