U ZABOKU ZAVRŠIO PRVI BASKETBALL CAMP CROATIA, U SKLOPU KOJEG JE TRENIRALO VIŠE OD 200 KOŠARKAŠKIH TALENATA

PUN POGODAK: Nekoliko polaznika kampa uskoro očekuje poziv u mlađe kategorije hrvatske reprezentacije

Objavljeno: 09.07.2018. zagorjeinternational

Hrvatska je konačno dobila kamp koji će mlade košarkaške talente usmjeravati na stručan i moderan način. Basketball Camp Croatia već je u svojoj prvoj godini pokazao da će biti pravi rasadnik košarkaškog talenta. Kamp smješten u Zaboku primio je u dva termina 220 polaznika iz Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije, Austrije, Italije i Izraela koji su imali priliku raditi s vrhunskim stručnjacima.

– Na kraju kampa polaznike smo zamolili da ispune jedan upitnik o njihovom zadovoljstvu kampom. Rezultati su redom pozitivni i svi su izrazili želju da se dogodine vrate na kamp. Planovi su da iduće godine kamp bude još veći i da povećamo broj termina kampa – izjavio je voditelj kampa i bivši košarkaš Pero Dujmović, koji je dodao da su kamp posjetili ljudi koji prate upravo mlade talente te da nekoliko polaznika uskoro očekuje poziv za mlađe kategorije hrvatske košarkaške reprezentacije.

Rad sa stručnjacima

Pomoćni trener turskog Efes Pilsena Tomislav Mijatović, trener slovenskih prvoligaša Damjan Novaković i bivši pomoćni trener Hrvatske košarkaške reprezentacije Ivan Velić trenirali su s polaznicima po dva puta dnevno. Uz detaljno osmišljen program treninga, stručni gosti kampa polaznike su educirali o temama koje svaki profesionalni sportaš treba znati. O nutricionizmu i važnosti prehrane podučio ih je Dr. Josip Zekić, dok je o brojnim izazovima i pritiscima s njima pričao psiholog Mentalnog treninga Luka Škrinjarić.
Polaznicima su svoja iskustva prenijeli i poznati hrvatski košarkaši. Kapetan Cibone Marina Rozića, bivši košarkaš Gordan Giriček, igrač Monaca Damjan Rudež, Zadrov Ive Ivanov i Cedevitin Ivan Ramljak savjetovali su polaznike kako postati što bolji košarkaš.
– Žao mi je što nisam i ja bio polaznik ovakvog kampa, sigurno bi mi to puno značilo u karijeri. Vidim da se u Basketball Camp Croatia radi vrlo stručno, to su sve treneri koje poznajem iz mlađih dana i vjerujem da se može puno naučiti. Moj savjet svim mladim košarkašima je što manje kompjutora i društvenih mreža, a što više igranja vani s društvom – izjavio je bivši hrvatski reprezentativac Gordan Giriček.

Nova prijateljstva

Kamp se održao u organizaciji KK Zabok, KK Bosco i košarkaške agencije Pepi Sport. Polaznici koji su bili smješteni u Hotelu Well imali su i dovoljno slobodnog vremena za druženje i uživanje na bazenima Termi Tuhelj, a jedan od ciljeva kampa je pružiti mladima priliku za druženje i sklapanje novih prijateljstava kroz sport. Bogat i zabavan program te stručan rad po najmodernijim standardima jamče da će ovaj kamp postati sastavni dio razvoja budućih hrvatskih košarkaša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba