“LJETO U MARIJI BISTRICI”

Na središnjem bistričkom trgu u subotu nastupili KUD-ovi, gledala se utakmica, a sljedećeg dana se pekli štrukli

Objavljeno: 09.07.2018. zagorjeinternational

Proteklog je vikenda nastavljena manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici”. U subotu su održani 31. “Susreti folklora”, koje je na središnjem bistričkom trgu organizirao KUD “Lovro Ježek” iz Marije Bistrice. Domaćini i gostujući KUD-ovi u povorci su stigli od Osnovne škole do Bazilike MBB, gdje su sudjelovali na svetoj misi, a nakon mise na Trgu su, uz domaćine, nastupili: KUD ”Seljačka sloga” Baranjsko Petrovo Selo (Petlovac), Kulturno – umjetnička udruga ”Voćin”, KUD ”Sv. Kata” Zemunik, KUD ”Laz” i KUD “Meteor” Hrašćina.

Zbor umirovljenika

Nakon prezentacije hrvatske kulturno – umjetničke baštine, na središnjem bistričkom trgu gledala se utakmica Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Rusije, a potom je uslijedila zabava uz Črlene lajbeke.
U nedjelju u jutarnjim satima na središnjem bistričkom trgu održana je prezentacija pripreme bistričkih štrukli pod nazivom ”Za svakog hodočasnika jedan štrukel”, uz nastup Zbora Udruge umirovljenika Marija Bistrica ”Bistričko zvono”. Pripremu štrukla prezentirale su članice Udruge ”Hrvatska žena” Marija Bistrica, koje su štrukle prodavale u humanitarne svrhe.

Filmska večer

U večernjem je terminu u Caffe baru Haustor održana je druga filmska večer u organizaciji udruge ”Stav” Hot dox sa Stavom. Ovaj puta prikazan je film “Hotel Svitanje” slovačke autorice Marie Rumanove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba