Uspješno održan 17. Zagorski triatlon – juniorsko prvenstvo i kup Hrvatske u sprint triatlonu za 2018. godinu

Luka Grgorinić i Paola Horvat juniorski prvaci Hrvatske, najbolji kadeti Loris Faustini i Nicole Fornažar, kod početnica briljirala Mia Hren

Objavljeno: 05.07.2018. AB

Kod sportskog centra Gornja Stubica i na jezeru Bajer u Bedekovčini, uspješno je održan 17. Zagorski triatlon – juniorsko prvenstvo i kup Hrvatske u sprint triatlonu za 2018. godinu. Prvo su nastupali najmlađi, i to u utrci akvatlon: početnici, koji su plivali 100 metara, a trčali 500 metara te kadeti koji su plivali 375 metara i plivali 1400 metara. U kategoriji početnica je ukupnu pobjedu odnijela plivačica Mia Hren iz Gornje Stubice. Kod dječaka početnika najbolji je bio Luka Rebić iz TK Swibir iz Zagreba. U kategoriji kadetkinja najbrža je bila Nicole Fornažar iz TK Pula, a kod kadeta Loris Faustini iz TK Matulji.

Od Bedekovčine do G. Stubice

Glavna utrka je bila sprint triatlon koja uključuje 750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla i pet kilometara trčanja. Kao i obično, plivački segment utrke se održao na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega se biciklistički dio vozio od jezera Bajer do sportskog centra Gornja Stubica, gdje se završilo sa zadnjim segmentom utrke, trčanjem. Pobjednik utrke i juniorski prvak Hrvatske za 2018. godinu u sprint triatlonu je Luka Grgorinić iz TK Pula, drugi Dejan Patrčević iz TK Petar Zrinski, a treći Adrijan Žgaljić također iz TK Petar Zrinski. Najbolji iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica bio je Tomica Lešković na 20. mjestu, Lovro Borovec bio je 27., Željko Kliček 34., Mario Mak 46., Nino Burek 50., Romano Krstić 53., dok je Vjeran Skupnjak nažalost morao odustati na biciklističkom segmentu zbog probušene gume. Kod žena prvo mjesto i naslov juniorske prvakinje Hrvatske u sprint triatlonu za 2018. godinu osvojila je Paola Horvat iz TK Swibir, druga je bila Valentina Vitasović iz TK Pula, a treća Maja Bonačić iz TK Swibir.

Osnivač triatlona

U sprint triatlon utrci također su se natjecale i štafete, od kojih je najbrža bila “TK Maksimir” (u sastavu Lovro Lisjak, Vedran Planinšek, Bruno Škrinjarić). Najbrža zagorska štafeta “Metalis” zauzela je ukupno peto mjesto (u sastavu: Jurica Švaljek, Marko Đurđević, Stjepan Martinić). Osim navedenih nastupio je po prvi puta kreator i osnivač Zagorskog triatlona te Triatlon Kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica, ujedno i dosadašnji direktor utrke, Željko Lukina. On je zauzeo ukupno 50. mjesto te prvo mjesto u svojoj kategoriji M60. On je naime ove godine navršio 60. rođendan i prije toga organizirao 16. Zagorskih triatlona te zbog organizacije nikada nije imao prilike se natjecati na svojoj utrci. Iz toga razloga ove godine organizacijski dio je na sebe preuzeo sin, Matija Lukina, šesterostruki apsolutni pobjednik i rekorder staze Zagorskog triatlona. Poslije sprint triatlon utrke održane su još i promotivne utrka djece i građana u trčanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba