U SKLOPU PROGRAMA “KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA”, OD UKUPNO 24 MILIJUNA KUNA, U ZAGORJE DOLAZI SVEGA OKO 350 TISUĆA

Za zagorske OPG-ove 170, a za razvoj posebnih oblika turizma 90 tisuća kuna

Objavljeno: 04.07.2018. JJ

Ministarstvo turizma jučer je objavilo rezultate programa dodjele bespovratnih potpora u 2018. godini pod nazivom “Konkurentnost turističkog gospodarstva”, kojim Ministarstvo turizma s 24 milijuna kuna sufinancira 485 projekata usmjerenih prema podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva na području svih županija Republike Hrvatske. Tim povodom, ministar turizma Gari Cappelli obišao je kamp Slapić u Dugoj Resi, koji je jedan od ovogodišnjih korisnika programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva”, kroz koje je Ministarstvo turizma u posljednje četiri godine financiralo gotovo dvije i pol tisuće projekata, ukupne vrijednosti veće od 122 milijuna kuna. U pratnji ministra Cappellija bili su i karlovački župan Damir Jelić te gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Četiri mjere

Inače, riječ je o dugogodišnjem programu Ministarstva turizma koji osigurava sredstva namijenjena povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl. Uz projekte na kontinentu, i ove godine se posebna pažnja posvećuje razvoju turizma na otocima, održivom razvoju te korištenju novih digitalnih tehnologija za povezivanje poljoprivrede i turizma, odnosno destinacija, s lokalnom ponudom domaćih proizvoda.
Javni poziv je bio otvoren do 20. ožujka, a prijaviti su se mogli subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.
Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.
Dio bespovratnih potpora otići će i u Krapinsko – zagorsku županiju, svega 356.844 kune, pa su tako kroz mjeru A4, koja je namijenjena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, sredstva odobrena marijabistričkim OPG-ovima Mladen Micak, 40 tisuća kuna i Cesar Željka, 50 tisuća kuna, zatim OPG-u Ivan Halapir iz Krapinskih Toplica, također 50 tisuća kuna i OPG-u Mladen Kudelić iz Zlatara, 30 tisuća kuna.

“Dostupnost i sigurnost”

Kroz mjeru B, koja se odnosi na razvoj posebnih oblika turizma, bespovratna sredstva dobit će Zagorje Adventure d.o.o. iz Zaboka, 20 tisuća kuna, Veverec 91 d.o.o. iz Oroslavja, 40 tisuća kuna i Raftrek Travel d.o.o. iz Krapine, 30 tisuća kuna.
Mjera C nazvana je “Dostupnost i sigurnost”, a odnosi se na provođenje programa javno dostupne defibrilacije u ugostiteljskim objektima, što uključuje opremanje ugostiteljskih objekata automatskim vanjskim defibrilatorima. Novac je za tu svrhu odobren Ugostiteljstvu “Zagi” iz Oroslavja, 24.922 kune i Obrtu Zelenjak Ventek iz Kumrovca, 21.922 kune.
Za mjeru D, plasman otočnih proizvoda kroz turizam, 50 tisuća kuna dobit će Julius Rose d.o.o. iz Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba