ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVODOM PROSLAVE DANA OPĆINE ZLATAR BISTRICA

DOBRI TEMELJI BUDUĆEG RAZVOJA: “Ovo je općina koja ima najveći skok u indeksu razvijenosti, najviše novih radnih mjesta i najmanji postotak nezaposlenih”

Objavljeno: 21.06.2018. Jelena Jazbec

U zlatarbistričkom Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, povodom proslave Dana općine. Prisutne je na samom početku pozdravio zlatarbistrički načelnik Žarko Miholić.
– Nije lako funkcionirati sa skromnim proračunom u kojem je nešto više od četiri milijuna kuna izvornih sredstava i koji u najboljem slučaju dosegne šest milijuna kuna, no ja bih rekao, jednom vizijom, kvalitetnom strategijom razvoja, u čijem je kreiranju sudjelovalo preko stotinjak ljudi, može se postići rezultat. Vjerujem da će razvojni sustav koji smo postavili i koji bi trebao završiti 2021. godine podići standard naših mještana. Očekujem završetak kapitalnih investicija, a jedna od rak rana ove općine svakako je gubitak sportske dvorane, projekt vrijedan između 13 i 14 milijuna kuna. No, vjerujem da su postavljeni dobri, razvojni temelji općine Zlatar Bistrica i da će svi oni koji će se i kasnije uključivati u njezin razvoj, moći postići rezultate na dobrobit naših mještana. Moram spomenuti i Lokalnu akcijsku grupu “Zeleni bregi”, koja je uspjela u našu županiju donijeti 12,5 milijuna kuna, što će kroz određene mjere dati poticaj ne samo općini Zlatar Bistrica, nego i svim dionicima LAG-a “Zeleni bregi” – istaknuo je načelnik Miholić.

Sportska dvorana

Najvažniji projekti u općini Zlatar Bistrica trenutno su izgradnja reciklažnog dvorišta, koje bi trebalo biti završeno do kraja ove godine, zatim kompletno infrastrukturno dovršenje Ulice hrvatskih branitelja, a tu je i bespovratnih 2,5 milijuna kuna za dogradnju i opremanje vrtića “Zlatni dani”. Odobreno je i 200 tisuća kuna od Ministarstva kulture za daljnju sanaciju krovišta Doma kulture.
Sve prisutne u ime zagorskih načelnika i gradonačelnika pozdravio je načelnik Bedekovčine Darko Ban, a riječi pohvale za općinu i načelnika imali su predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Zlatar Bistrica najviše je skočila u indeksu razvijenosti u Krapinsko – zagorskoj županiji, a i kada se gleda po broju stanovnika, najviše je novootvorenih radnih mjesta upravo u Zlatar Bistrici, a tu je i najmanji postotak nezaposlenih. To nam govori da su se stvorili uvjeti za otvaranje radnih mjesta, da su poduzetnici i obrtnici uvidjeli da to jest mjesto gdje vrijedi ulagati, a naravno su tu važni i svi infrastrukturni radovi koji se očekuju i koji su već u tijeku. Prvenstveno mislim na brzu cestu koja bi ove godine trebala proći kroz Zlatar Bistricu. Tu je i projekt izgradnje sportske dvorane. Jučer smo raspisali javni poziv za iskazivanje javnog interesa za gospodarske subjekte za njezinu izgradnju. To znači da bi u rujnu mogli potpisati ugovor s izvođačima radova, rok za završetak radova je 20-ak mjeseci i vratit ćemo ono što smo, nažalost, izgubili u požaru – zaključio je Kolar.
Na svečanoj sjednici bio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, koji je također spomenuo izgradnju brze ceste.

Usmjerenost na budućnost

– Vjerujem i nadam se da će u proljeće sljedeće godine biti otvorena dionica brze ceste do Zlatar Bistrice, što će zasigurno iz ovog infrastrukturnog i društvenog aspekta doprinijeti razvoju općine, koja se uravnoteženo razvija, ne stavlja se naglasak na neke brojke, nego se razmišlja o budućnosti i o dobrobiti svakog stanovnika općine – rekao je Hajdaš Dončić.
Na kraju su dodijeljene i plakete za dobrovoljne darivatelje krvi, koje su dobili: Željko Cerovec (116 darivanja), Josip Mikulec (112 darivanja), Dragutin Kičin (111 darivanja), Srećko Martinjak (105 darivanja) i Zlatko Gjurek (100 darivanja).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba