U svibnju na zagorskim prometnicama policija zabilježila 61 prometnu nesreću, u kojima su ozlijeđene 33 osobe

Alkohol i brzina i dalje glavni uzročnici nesreća, policija pojačava nadzor upravo radi sprečavanja tih prekršaja – pripazite i na pojas

Objavljeno: 21.06.2018. AB

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, u svibnju je evidentirana 61 prometna nesreća, što je 11 nesreća više u odnosu na svibanj prošle godine. Pritom nije bilo nesreća sa smrtno stradalim osobama, evidentirana je 21 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, pri čemu su ozlijeđene 33 osobe, od čega pet teško, dok je 40 nesreća bilo s materijalnom štetom.

– Najviše nesreća se dogodilo zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (16), te brzine (10). Stoga će u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području PU krapinsko – zagorske, policijski službenici nadzor usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje težih prekršaja u prometu, glavnih uzročnika nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika: prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece) te nepropisne uporabe mobitela. Naglašavamo da ćemo posebnu pozornost obratiti na ponašanje vozača mopeda i motocikala, koje podsjećamo na poštivanje svih prometnih propisa, a posebno brzine kretanja i korištenja zaštitne kacige – ističu u PU krapinsko – zagorskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba