U ZABOKU SE OKUPILI ONI NAJUSPJEŠNIJI U PROTEKLOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Nagrađeni zagorski učenici koji su na državnim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta

Objavljeno: 19.06.2018. Jelena Jazbec

U zabočkoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša održan je prijem za učenike koji su na državnim natjecanjima u protekloj školskoj godini osvojili neko od prva tri mjesta.

Iz Krapinsko-zagorske županije na državna je natjecanja bilo pozvano 120 učenika srednjih škola i 112 učenika osnovnih škola, koji su postigli hvalevrijedne rezultate.

U zabočkoj Gimnaziji uručene su nagrade učenicima, kao i njihovim mentorima, koji su prema propozicijama Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) i Hrvatskog školskog športskog saveza (HŠŠS) osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Za sve navedeno, KZŽ je izdvojila 68.300 kuna. KZŽ je osvajače trećih mjesta i njihove mentore nagradila s po 400 kuna, osvajače drugih mjesta i njihove mentore s po 500 kuna i osvajače prvih mjesta i njihove mentore s po 600 kuna.

Glazbeni program

Ukupno su zagorski učenici u protekloj školskoj godini osvojili 53 prva, druga i treća mjesta, a nagrađeno je 90 učenika i 59 mentora.

Ukoliko se radi o natjecanju u znanju u kojemu je sudjelovalo više učenika i više mentora, oni među sobom dijele tu nagradu, a kod ekipnih uspjeha u sportu i glazbi nagrada od dvije tisuće kuna isplaćuje se školi, koja će je namjenski iskoristiti za nagrađivanje učenika. Učenici i njihovi mentori također su nagrađeni putem škole i za sva ostala natjecanja i susrete državnog i međudržavnog ranga (mimo propozicija navedene tri asocijacije). U toj kategoriji u ovoj je školskoj godini bilo 70 učenika i 40 mentora koji su se uključili u 40 natjecanja/susreta i to iz 12 škola. Školama je tako za postignute uspjehe dodijeljeno 22 tisuće kuna. Ukupno je s 90.300 kuna nagrađeno 160 učenika i 99 mentora.

Prisutne su na samom početku pozdravili ravnateljica Gimnazije AGM Bibijana Šlogar, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Gimnazije AGM, Vid Lež i Stjepan Hren na gitarama, a pjevali su Ida Matilda Repar i Jan Grabrovečki.

“Najljepša prigoda”

– Ovo je jedna od najljepših prigoda, kada na kraju školske godine možemo nagraditi naše učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli sjajne rezultate na državnim natjecanjima. Svake godine sve veći broj naših učenika postiže uspjehe na državnim natjecanjima, što je, uz njihovu znatiželju, volju i želju, prilika da nauče nešto novo i steknu dodatno znanje, a sve to zahvaljujući njihovim mentoricama i mentorima, koji svoje slobodno vrijeme daju za nadarene učenike. Kad imate takve učenike, kad imate takve mentore, naše odlične ravnateljice i ravnatelje, onda sa smiješkom dolazite na ovakva događanja, kao što sam i ja danas došao ovamo sa smiješkom – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i čestitao svim nagrađenima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba