Odlični rezultati oroslavskog powerlifting kluba u Vrbovcu, čime su učvrstili status najjačeg kluba u Hrvatskoj

SRELE BRUTAL TEAM: Sedmero veličanstvenih u Zagorje donijelo šest zlata i broncu, pala i tri nacionalna rekorda

Objavljeno: 18.06.2018. AB

U Vrbovcu je ovog vikenda održano drugo od četiri natjecanja ove godine – Kup hrvatske u powerliftingu i bench pressu, na kojem je bilo više od 80 natjecatelja iz 20 klubova registriranih u Hrvatskom powerlifting savezu koji je u sustavu Hrvatskog olimpijskog odbora. Powerlifting klub Srele brutal team iz Oroslavja nastupio je u bench pressu sa “sedmero veličanstvenih”, koji su osvojili šest zlata i jednu broncu te srušili tri nacionalna rekorda u benchu, čime su i petu godinu za redom učvrstili vodeću poziciju u ukupnom poretku bench press klubova u Hrvatskoj, ispred Vrbovca i Đurđevca.

Najjači senior

Ružica Martinić je tako u kategoriji master 1 do 63 kg podignula 82,5 kg i oborila nacionalni rekord , kao i Lovro Gmaz, junior do 93 kg koji je podignuo 170 kg te Petar Francki u kategoriji open do 120 kg, koji je podignuo 220 kg, čime je postao najjači senior u Hrvatskoj.

Već standardno najjači hrvatski veteran iznad 40 godina, Srećko Srele Martinić, je u kategoriji master 1 iznad 120 kg podignuo 192,5 kg, Boris Gregorina u kategoriji master 2 do 93 kg podignuo 140 kg, Mladen Vrančić Lež je u kategoriji master 2 do 83 kg podignuo 125 kg, dok je brončani bio Miljenko Peček u kategoriji open do 74 kg, podigavši 115 kg.

Prvog dana natjecanja u powerliftingu je nastupio jedini powerlifter iz Srele Brutal Teama, Miljenko Peček te u kategoriji do 66 kg podigao dva državna rekorda – 190 kg iz čučnja i 195 kg u mrtvom dizanju te u bench pressu 115 kg i s totalom od 500 kg osvojio je prvo mjesto.

Trener powerliftinga

– Hvala svima koji cijene i podržavaju naš rad, na ponos nas iz Srele brutal Teama. Dolazimo iz malog zagorskog gradića, a tako smo dominantni godinama, što zaista zvuči vrhunski, spram drugih klubova koji dolaze iz velikih gradova – Zagreba, Šibenika ili Zadra. Sljedeće natjecanje je u rujnu u Velikoj Gorici, a početkom listopada ja krećem u školu za trenera powerliftinga, pri Sportskom Veleučilištu u Zagrebu, da imam još i taj certifikat – otkrio nam je Srećko Srele Martinić – predsjednik, osnivač, trener i natjecatelj najjačeg kluba u Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba