VRHUNSKI REZULTATI DOMAĆIH PREDSTAVNIKA NA 23. CROATIA WORLD CUPU, ODRŽANOM PROTEKLOG VIKENDA U VELIKOM TRGOVIŠĆU

SLAVNO PREZIME PEREGLIN: Valentina ukupna pobjednica u ženskoj, a Domagoj u muškoj kategoriji

Objavljeno: 18.06.2018. JJ

Proteklog je vikenda na prostorima Sportskog centra u Velikom Trgovišću održan 23. Croatia World Cup, međunarodno natjecanje u gađanju samostrelom FIELD. Okupilo se četrdesetak sudionika iz Hrvatske, Češke, Njemačke i Rusije, koje je prilikom otvorenja pozdravio zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.
Svjetska samostrelska unija IAU je, zahvaljujući odličnoj organizaciji dosadašnjih natjecanja, odabrala Croatia Cup kao prvi službeni svjetski kup ove godine. Drugi svjetski kup bit će održan u Češkoj, a završno gađanje u Rusiji. Turnir je ujedno i kontrolno natjecanje hrvatskoj samostrelskoj reprezentaciji za nadolazeće Europsko prvenstvo, koje će se održati od 27. lipnja do 3. srpnja 2018. u Pärnu (Estonija).

Uvaženi gosti

Od domaćih natjecatelja, nastupili su aktualni svjetski prvaci Domagoj i Valentina Pereglin, juniorski viceprvak svijeta Martin Oborovečki, brončane sa Svjetskog prvenstva u Osijeku Sanja Komar i Mihaela Oborovečki te ostali osvajači ekipnih svjetskih medalja.
Organizator natjecanja bilo je Streljačko društvo Veliko Trgovišće, čija je ekipa ove godine već osvojila ekipni naslov viceprvaka Hrvatske.
Okupljene su pozdravili i predsjednik Svjetske samostrelske unije Pero Stojnić, pomoćnica glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Biserka Vrbek, načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički, župnik u Velikom Trgovišću vlč. Josip Čulig, predsjednik Streljačkog društva Veliko Trgovišće Damir Oborovečki te predstavnik Hrvatskog streljačkog saveza Krešimir Loborec, koji je istaknuo da je SD Veliko Trgovišće organizacijskim sposobnostima i velikim brojem reprezentativaca zauzelo zavidni rejting u ovom sportu u hrvatskim i svjetskim okvirima.

Ukupni rezultati

Prvo mjesto ekipno osvojilo je Streljačko društvo “Dubrava 1094” A, u sastavu Domagoj Pereglin, Valentina Pereglin i Marijan Kajfeš. SD Veliko Trgovišće bilo je šesto. U ukupnom poretku u muškoj konkurenciji, prvi je bio Domagoj Pereglin, drugi Bohumil Korbar iz Češke i treći Andrej Krstinić. Martin Oborevečki bio je 11.
U ženskoj konkurenciji, prva je bila Valentina Pereglin, druga Sanja Komar, treća Nikolina Krivanek i četvrta Mihaela Oborovečki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba