Nakon prve akcije koju su nazvali “generalna proba”, koordinatori građanske inicijative “STOP rastu cijena goriva” najavili su novu, a bit će organizirana 20. lipnja od 15.30 do 16.30 sata, kada će ponovno građani iz protesta ugasiti motore svojih vozila u cijeloj Hrvatskoj.
– Ovog puta bit će to velika akcija, jer nakon petka na stotine građana javlja nam se da se da bi se mogli samoorganizirati po svim hrvatskim gradovima i mjestima – poručuju koordinatori građanske inicijative.
Prema policijskom izvješću, 2572 vozila sudjelovala su u blokadama hrvatskih prometnica prošlog petka, a ovog puta očekuje ih se barem 10 tisuća.
– Građanska inicijativa ne organizira niti punktove, niti građane. Građani se samoorganiziraju i samoodgovorno sudjeluju u akciji #ugasimotor. Na nama je da pozovemo građane RH da se bore za svoja prava, a ovog puta to znači svi: pješaci, biciklisti, motoristi, vozači svih kategorija… U međuvremenu, iako je, kako neki kažu, generalna proba “bila loša”, dobili smo poziv iz Ministarstva financija i rečeno nam je da su spremni za razgovor. Čini se kako prva akcija ipak nije bila tako loša i pokazali smo da se znamo boriti za svoja prava – zaključuju koordinatori građanske inicijative.