PROJEKT “HISTORICAL CASTLE PARKS”

Osnovnoškolci sudjelovali na radionici pod nazivom “Što za mene znači perivoj?”

Objavljeno: 18.06.2018. JJ

U sklopu projekta Historical Castle Parks (HICAPS), Općina Bedekovčina organizirala je radionicu pod nazivom “Što za mene znači perivoj?” Radionica je održana u Dvorcu Gornja Bedekovčina, a sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Bedekovčina.
Cilj radionice je podizanje svijesti o važnosti kulturne i prirodne baštine i važnosti očuvanja i revitalizacije povijesnih parkova dvoraca među djecom, ali i upoznavanja s prednostima i načinima korištenja rezultata HICAPS projekta.

100 tisuća eura

Projekt Historical Castle Parks (HICAPS) međunarodni je projekt usmjeren na jačanje kapaciteta javnog i privatnog sektora za korištenje kulturne baštine i resursa ostvarenih transnacionalnom suradnjom između partnerskih zemalja. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, kroz program Interreg Central Europe, a vrijednost projekta na području općine Bedekovčina iznosi 100 tisuća eura. Općina Bedekovčina kroz projekt će revitalizirati dio perivoja oko dvorca Gornja Bedekovčina te sudjelovati u širenju svoje međunarodne mreže partnera.

Kreativni crteži

Djeca su kroz edukativnu radionicu usvojila znanje o važnosti kulturne i prirodne baštine, o samom Dvorcu Gornja Bedekovčina i perivoju dvorca te su informirani o projektu HICAPS i važnosti EU projekata. Također su putem kreativnih crteža prezentirali svoje vizije i ideje uređenja parka te načina korištenja parka, koje će se slijediti u drugim fazama uređenja perivoja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba