ŽENE ZA ZAGORJE: Na području 13 gradova i općina zaposlit će se 50 žena koje će brinuti o 250 korisnika u nepovoljnom položaju

U Krapini održan sastanak svih partnera na projektu vrijednom 10 milijuna kuna

Objavljeno: 16.06.2018. AB

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Krapina ovog je tjedna održan sastanak projektnih partnera na projektu “Žene za Zagorje”, čija je ukupna vrijednost 9.992.215,16 kuna, a započeo je 30. svibnja, potpisivanjem Ugovora, kojim su GDCK-u Krapina dodijeljena bespovratna sredstva, koja su 85 posto sufinancirana iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna RH.

Prijedlog Sporazuma

Sastanak partnera započeo je ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Krapina, Davor Šimunović, predstavljanjem projekta “Žene za Zagorje”, a prisutnima je bio podijeljen prijedlog Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta “Žene za Zagorje” na kojeg mogu dati svoje primjedbe, a koji bi prema planu trebali svi potpisati na službenoj uvodnoj konferenciji projekta.

Podsjetimo, na projektu će biti zaposleno 50 nezaposlenih žena, od kojih svaka pruža potporu za pet krajnjih korisnika, a od toga 25 na području GDCK Krapina, 13 na području GDCK Pregrada i 12 na području GDCK Klanjec. Projekt će trajati 30 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec. Žene će tako pružati potporu i podršku za 250 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, koje je potrebno kvalitetno identificirati, u čemu je veoma važna uloga partnera, a Centri za socijalnu skrb provjeravaju da ne primaju već istu uslugu.

Ukupno 19 partnera

U projektu uz prijavitelja sudjeluje 19 partnera: Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, Udruga invalida rada Krapina, Grad Krapina, Grad Pregrada, Grad Klanjec, Općina Petrovsko, Općina Radoboj, Općina Đurmanec, Općina Jesenje, Općina Hum na Sutli, Općina Desinić, Općina Tuhelj, Općina Kraljevec na Sutli, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Krapina i Centar za socijalnu skrb Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba