JEDINSTVENA MANIFESTACIJA

Na Smotri u Pregradi okupit će se 30-ak kuburaških udruga iz Krapinsko – zagorske, Zagrebačke i Varaždinske županije te susjedne Slovenije

Objavljeno: 14.06.2018. JJ

Kuburaško društvo “Složna kubura” iz Pregrade ove je subote domaćin 26. Smotre kuburaša Krapinsko – zagorske županije, jedinstvene manifestacije koja njeguje tradiciju i običaje pucanja iz kubura. Smotra kuburaških udruga KZŽ svake se godine održava u drugom mjestu, a ove godine održat će se na prostoru pokraj Glazbene škole Pregrada, s početkom u 10 sati. Na Smotri će se predstaviti 30-ak udruga s područja Krapinsko – zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije, te iz susjedne Slovenije. Svečano postrojavanje i otvorenje smotre je u 10 sati, nakon čega u 11 sati slijedi misno slavlje u zagorskoj katedrali, crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Od 13.30 do 18 sati posjetitelji će moći uživati u pucanju domaćina i brojnih gostujućih društava, a za dobru zabavu pobrinut će se Fiškali.
Od 21 sat bit će organizirano i gledanje nogometne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, između Hrvatske i Nigerije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba