S ciljem smanjenja prometnih nesreća uslijed nepropisne brzine kretanja vozila, odnosno, povećanja broja vozača koji poštuju prometne propise i prometne znakove kojima se ograničava brzina kretanja vozila na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska, provodit će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila, u organizaciji Europske mreže prometne policije – TISPOL. Pojačani kontinuirani 24-satni nadzor brzine provest će se od 6 sati u srijedu, 27. lipnja, do 6 sati u četvrtak, 28. lipnja.

Uključite se i vi

– Pozivamo građane da se uključe u provedbu akcije na način da nam predlože lokacije za vršenje nadzora brzine kretanja vozila, odnosno, da predlože mjesta na kojima bi tijekom akcije policijski službenici trebali vršiti nadzor brzine kretanja vozila. Predložene lokacije trebale bi biti one za koje se smatra da na njima vozači ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila. Također, građani će imati priliku neposredno prisustvovati provedbi 24-satnog nadzora brzine na našim prometnicama – poručuju iz PU krapinsko – zagorske.

Do 21. lipnja

Svi zainteresirani građani mogu do 21. lipnja dostaviti prijedloge za lokacije nadzora brzine kretanja, te zamolbe za uključivanje u akciju, na e-mail adresu: [email protected]