ŽUPA PREGRADA SLAVI VAŽAN JUBILEJ

Povodom 200. obljetnice izgradnje zagorske katedrale, otvorenje izložbe, sveta misa i koncert Varaždinskog kvarteta

Objavljeno: 13.06.2018. JJ

Glazbena škola Pregrada organizira koncert povodom završetka nastavne godine 2017./2018., koji će se održati ovog četvrtka u 18.30 sati, na Trgu Gospe Kunagorske. Učenici pripremaju izvedbu dječje opere na kajkavskom “Priča o drvenim igračkama”, Petra Kutnjaka. U predstavi sudjeluju komorni sastavi, zborovi i orkestri Glazbene škole, koji će na taj način pokazati umijeće muziciranja, stečeno vrijednim radom tijekom cijele nastavne godine. U slučaju kiše, program će se održati u Srednjoj školi Pregrada.
Župa Pregrada ovaj tjedan obilježava i važan jubilej. Povodom 200. obljetnice izgradnje zagorske katedrale, u petak se u Galeriji Muzeja dr. Zlatko Dragutin Tudjina u 19 sati otvara izložba fotografija iz župne arhive, a posjetitelji će moći saznati zanimljivosti o gradnji župne crkve.
Sveta misa povodom obljetnice bit će proslavljena u nedjelju u 11 sati, a euharistijsko slavlje predvodit će Tomislav Subotičanec, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu. U popodnevnim satima zagorska će katedrala ugostiti Varaždinski kvartet, koji čine Marko Jerbić, I. violina, Anđelko Ilčić, II. violina, Ana Trnjar, viola i Davor Gluhak, violončelo. Kvartet je osnovan 1999. godine, redovito je prisutan u glazbenom životu grada Varaždina, a svoju koncertnu djelatnost kontinuirano upotpunjuje koncertima diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba