VELIKI USPJEH ZAGORACA NA 32. SUSRETU HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA U NOVOM VINODOLSKOM

BRILJIRAO DVD ŠPIČKOVINA: Osvojili prvo mjesto, zlatnu plaketu s pohvalom i nagradu Hrvatskog društva skladatelja

Objavljeno: 11.06.2018. zagorjeinternational

Proteklog vikenda je u Novom Vinodolskom održan 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj. Na Susretu je sudjelovao 21 orkestar s preko 800 glazbenika, u dvije kategorije koncertnog programa: B (zahtjevniji program) i D (revijalni program), odabranih od strane stručnog žirija, selekcijom na 11 županijskih i regionalnih smotri.

Najbolja izvedba

Puhački orkestar DVD-a Špičkovina natjecao se u B kategoriji koncertnog programa s tri skladbe: Mario Komazin, “Intrada, fuga i ples”, Ivan Božičević, “P.U.H.” i Kees Vlak, “Os passaros do Brasil”. Prema odluci stručnog žirija, u sastavu Vanje Lisjaka, Ivana Josipa Skendera te Mire Saje, orkestar iz Špičkovine osvojio je zlatnu plaketu s pohvalom i prvo mjesto, s osvojenih 95,67 bodova te nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja Marija Komazina, “Intrada, fuga i ples”.

– Ove nagrade priznanje su orkestru u cjelini, ali i svakom pojedinom članu, za sva odricanja i uložen trud u ostvarenju ovog rezultata. Veliki uspjeh orkestra ne bi bio moguć bez dirigenta, profesora Ivana Kšeneka, koji svojom mirnoćom, stručnošću, a prije svega neizmjernom ljudskošću i dobrotom, vodi ovaj orkestar već duži niz godina – poručuju iz orkestra.

“Lira” i “Lipa”

Na Susretu u Novom Vinodolskom sudjelovali su i Puhački orkestar “Lipa” iz Tuhlja, koji je osvojio drugo mjesto u B kategoriji koncertnog programa, te orkestar “Lira” iz Kraljevca na Sutli, koji je osvojio treće mjesto u D kategoriji koncertnog programa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba