SINONIM KVALITETE: TRIDESETAK STUDENATA POSLOVNE ŠKOLE IZ TEXASA POSJETILO TVORNICU TEKSTILA TRGOVIŠĆE

Zagorska tvornica proizvodi stolnjake koje u svojim restoranima koriste Gordon Ramsay i Jamie Oliver

Objavljeno: 29.05.2018. zagorjeinternational

U pratnji profesora i predstavnika tvornice, 30-ak studenata poslovne škole (MBA) američkog Sveučilišta Austin iz Texasa, jednog od najuspješnijih i najpoznatijih američkih sveučilišta, posjetilo je danas Tvornicu tekstila Trgovišće. U sklopu europske ture, studenti su posjetili uspješne tvrtke koje inovacijama grade i zadržavaju svoju tržišnu prednost, među kojima i IT tvrtku Inceptum, koja pruža cjelovita rješenja za telekome iz Zagreba.
Domaćini razgledavanja tvornice, Mario Popić, direktor TTT-a i Mislav Kodžić, voditelj prodaje, studente su upoznali s načinom funkcioniranja proizvodnog sustava s gotovo stogodišnjom tradicijom. Ključni razlog posjeta je studentima pružiti uvid u praksu složenih logističkih lanaca, a s obzirom na to da TTT svoju sirovinu nabavlja na azijskom tržištu, proizvodi u Hrvatskom zagorju te izvozi na gotovo sva tržišta Europske unije i u Sjevernu Ameriku, imali su priliku upoznati izazove i rješenja koja omogućuju postizanje visokog stupnja kvalitete proizvoda i usluge.

Atraktivna destinacija

– Jako nam je drago što smo danas u TTT-u ugostili MBA studente jednog od najboljih američkih sveučilišta. Rad u tekstilnoj industriji i međunarodnom okruženju izazovan je i zahtijeva operativnu izvrsnost i inovacije u poslovanju. Kroz upoznavanje s našim proizvodnim i logističkim procesima uspjeli smo studentima približiti praksu i zainteresirati ih za tekstilnu industriju – rekao je Mario Popić, direktor TTT-a.
– Dio našeg studijskog programa je pokazati studentima kako izgleda poslovanje u globalnom kontekstu i Hrvatska je u tom smislu atraktivna destinacija. Htjeli smo istaknuti tradicionalne industrije i njihov svojevrsni povratak kroz inovativnost i globalnu konkurentnost. To su industrije koje su nekad bile jake u Hrvatskoj, a zatim su ojačale u drugim dijelovima svijeta. U TTT-u smo vidjeli dobru kombinaciju kreativnosti i proizvodne efikasnosti kroz korištenje visokih standarda u proizvodnji. Za razliku od, primjerice, proizvodnje u Vijetnamu i drugim dijelovima svijeta, standardi kvalitete i sigurnosti su ovdje daleko napredniji. Moderniji proizvođači tekstila usmjereni su na kvalitetu, a ne samo na cijenu, zbog čega su održivi. Ovdje smo vidjeli upravo takvog proizvođača koji je usmjeren na kreativnost, a ne samo na proizvodnu efikasnost – izjavio je Luis D. L. Martins, voditelj odjela za menadžment McCombs School of Business Sveučilišta u Teksasu, Austin.
Dvoje studenata druge godine MBA-a, Austin Romberger i Rachel Adams, rekli su da im je bilo zanimljivo vidjeti kako se odvijaju proizvodni procesi u TTT-u te se upoznati s inovacijama i tehnologijom. Rachel Adams je posebno istaknula kako slijedom svog iskustva u proizvodnji nafte vidi sličnosti i razlike i zaključila kako su očito sigurnost i kvaliteta u tvornici na zavidnoj razini, kao i u tvornicama u SAD-u. Posebno joj se svidio dizajnerski odjel i kvaliteta tkanina.

Vodeći proizvođač

TTT je vodeći proizvođač damastnih tkanina u Republici Hrvatskoj, a na domaćem tržištu je još uvijek poznat pod nazivom TKZ, pod kojim je i osnovan daleke 1924. godine. TTT je stranim tržištima već godinama poznat kao sinonim izuzetne kvalitete stolnog i posteljnog rublja, koje se koristi u nekim od najpoznatijih hotela i restorana diljem Europe, Sjeverne Amerike, Ujedinjenim Arapskim Emiratima itd. U TTT-ovim proizvodima svakodnevno uživaju gosti hotela The Ritz London i Claridge’s, te poznati gosti londonskih restorana the Ivy i američkih Honey Salt restorana. O kvaliteti stolnog rublja govori i činjenica da ga u svojim restoranima koriste Gordon Ramsay i Jamie Oliver.
Sveučilište Austin osnovano je 1883. godine i trenutno ga pohađa oko 50 tisuća studenata. Višestruko je nagrađivano na američkoj i međunarodnoj znanstvenoj sceni, pa se tako nalazi među top 17 javnih sveučilišta te 30 najboljih svjetskih sveučilišta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba