KRAPINSKO – ZAGORSKOJ ŽUPANIJI U KLAGENFURTU DODIJELJENA NAGRADA “INCLUSIA” ZA PROJEKT “BALTAZAR”

ZA SVAKU POHVALU: Djeca dobila pomoćnike u nastavi, nezaposleni posao, a sve s ciljem integracije učenika s teškoćama u razvoju

Objavljeno: 26.05.2018. JJ

Krapinsko – zagorskoj županiji u Klagenfurtu je dodijeljena nagrada “Inclusia” za projekt “Baltazar”. Nagrada se dodjeljuje projektu koji potiče socijalnu uključenost. Ocjenjivačka komisija je, od 21 projekta pristiglog na javni poziv, upravo projekt “Baltazar” odabrala kao primjer dobre prakse, koji bi mogao sustavno biti realiziran i na drugim područjima Saveza Alpe – Jadran, pritom naglasivši važnost integracije djece s poteškoćama u razvoju u redovan školski sustav, kroz osiguravanje asistenata u nastavi za svakoga od njih.
Nagradu koju dodjeljuje pokrajina Koruška i udruga “Inclusia” je, u ime Krapinsko – zagorske županije, primila zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula kako projekt “Baltazar” ima tri osnovne vrijednosti.
– Djeca su dobila pomoćnike u nastavi, a nezaposlene osobe posao, a tu je i ukidanje stereotipa i promjena stavova. Projekt je pomogao da Krapinsko – zagorska županija u još većoj mjeri bude tolerantna sredina koja uvažava različitosti – rekla je Petek i još jednom naglasila važnost projekta “Baltazar” u poboljšanju uvjeta za izjednačavanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u odgojno – obrazovne ustanove u sredini u kojoj žive te u poboljšanju obrazovnih postignuća učenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba