POČEO MEĐUNARODNI VOLONTERSKI KAMP U ZABOKU

Volonteri iz Tajvana, Portugala, Engleske, Švicarske i Hrvatske dva će tjedna sudjelovati u aktivnostima Mreže udruga Zagor, a upoznat će i ljepote Zagorja

Objavljeno: 25.05.2018. JJ

Započeo je još jedan Međunarodni volonterski kamp u Zaboku, koji će trajati sve do 4. lipnja. Kamp pod nazivom “Event set up and sharing experiences – Zabok 2018”, ove godine organizira Mreža udruga Zagor, a okupit će pet međunarodnih volontera iz Tajvana, Portugala, Engleske i Švicarske te jednog domaćeg volontera iz Hrvatske. Svrha Međunarodnog kampa je razvoj volonterstva kroz međunarodno kulturno razumijevanje, povezivanje međunarodnih i lokalnih volontera te razvoj vještina, kompetencija i razmjena volonterskih iskustava.

Sajam udruga

U pripremi ovog kampa, Mreža udruga Zagor dobila je veliku podršku od strane Volonterskog centra Zagreb. Volonteri će u narednih 14 dana sudjelovati u aktivnostima Mreže udruga Zagor i njezinih partnerskih i suradničkih organizacija. Uključit će se u provedbu volonterskih akcija u sklopu manifestacije “Hrvatska volontira”. Zajedno s lokalnim volonterima, oslikavat će zid kod Zagorskog centra urbane kulture Regenerator te će popravljati gazišta unutar navedenog prostora. Sutra će se uključiti u provedbu 13. Sajmu udruga Krapinsko – zagorske županije, koji se ove godine održava u Gornjem Jesenju. Kako je svibanj u Zaboku poznat po Hrvatskom glazbenom festivalu kojeg organizira udruga HGF, međunarodni volonteri će pružiti tehničku podršku u provedbi festivala i, najvažnije od svega, svaki će volonter imati priliku surađivati s bendovima, kao njihov domaćin. Slobodno vrijeme predviđeno je za posjete znamenitostima i zabavnim sadržajima koje na području KZŽ. Međunarodnim volonterima pomoć i podršku oko provedbe zadataka i obaveza pružit će voditelji kampa i koordinatorica volontera Mreže udruga Zagor.

Financira EU

Međunarodni volonterski kamp predstavlja volonterski program Mreže udruga Zagor, kreiran kroz projekt “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”, kojeg Zagor provodi s partnerskim organizacijama: Društvom Naša djeca Zabok, Krapinsko – zagorskom županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje – Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterski centrom Zagreb i ACT Grupom. Projekt je financiran od strane Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” te od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba