POSTAVLJENE SPOMEN-PLOČE NA RODNIM KUĆAMA TROJICE POGINULIH ZABOČKIH BRANITELJA

“Antun Čižmek, Vlado Kolar i Marijan Šenjug svoje su živote utkali u obranu domovine – ovo je trajni spomen na njihovu žrtvu”

Objavljeno: 25.05.2018. JJ

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok, sa svojim predsjednikom Josipom Horvatinom, predsjednikom UDVDR-a Podružnice Krapinsko – zagorske županije Stjepanom Pavlišom, gradonačelnikom Zaboka Ivanom Hanžekom i članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja Antuna Čižmeka, Vlade Kolara i Marijana Šenjuga, upalili su svijeće kod centralnog križa na gradskom groblju u Zaboku, a nakon toga položili vijence i zapalili simbolično, povodom obilježavanja 25 godina grada Zaboka, po 25 lampiona na svakom grobu trojice poginulih hrvatskih branitelja.
Potom su otkrivene i spomen-ploče na rodnim kućama A. Čižmeka, V. Kolara i M. Šenjuga, koje su postavljene na prijedlog UDVDR-a Ogranak Zabok, a u skladu s Temeljnim pravilima UDVDR-a Podružnice KZŽ.
Izgradnju i postavljanje spomen-ploča u potpunosti je financirao UDVDR Podružnica KZŽ.
– Spomen-ploče trajni su spomen na žrtvu za domovinu i obaveza mlađim naraštajima da čuvaju uspomenu na ovaj važan dio novije hrvatske povijesti, u koji su i svoje živote utkali hrvatski branitelji Antun Čižmek, Vlado Kolar i Marijan Šenjug – poručili su iz Udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba