KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA PARTNER JE 7. “ZNANSTVENOG PIKNIKA”, KOJI POČINJE SUTRA NA ZAGREBAČKOM JARUNU

Na popularnoj manifestaciji izlagat će 30-ak zagorskih učenika, a predstavit će se i donjostubički vitezovi te krapinski neandertalci

Objavljeno: 24.05.2018. JJ

Na jezeru Jarun u Zagrebu će se od 25. do 27. svibnja održati sedmi “Znanstveni piknik”, najveća manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj, čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu te zainteresirati mlade ljude da odaberu znanost kao svoj životni put. Ovogodišnji partner manifestacije je Krapinsko – zagorska županija.
Program sedmog “Znanstvenog piknika” započinje u petak u 12 sati, a sudjelovat će više od 200 učenika osnovnih i srednjih škola iz Krapinsko – zagorske županije.

Tradicijski proizvodi

Inače, na “Znanstvenom pikniku” sudjeluje 300 edukatora na devedeset pozicija – pojedinci, udruge, ustanove, tvrtke, fakulteti, muzeji te učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Partneri su, uz Krapinsko – zagorsku županiju, i Grad Donja Stubica te Zagorska razvojna agencija, a izlagat će više od 30 učenika, mentora i pratitelja osnovnih i srednjih škola s područja KZŽ.
Posjetitelji mogu uživati u znanstvenim radionicama uz mentore, izložbama, pokusima i zabavnom programu u koji je, između ostaloga, uključeno predstavljanje Vitezova Družbe Zlatnog Kaleža iz Donje Stubice i krapinskih neandertalaca, a bit će održana i radionica u organizaciji Muzeja Hrvatskog zagorja. Sve će biti upotpunjeno i bogatom ponudom zagorskih tradicijskih proizvoda, u organizaciji Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije.

Profesor Baltazar

Dobri duh piknika je profesor Baltazar, a organizirane grupe kroz program će voditi stručnjaci Hrvatske akademske istraživačke mreže CARNet, dok je znanstvenu komponentu u metodama poučavanja svih edukatora provjerio Institut Ruđer Bošković. Ovogodišnji “Znanstveni piknik” ove godine predstavlja i projekt Znanstveno – edukativno – zabavnog centra Zagorje (ZeZ centar Zagorje) koji se planira uspostaviti u Dvorcu Stubički Golubovec u Donjoj Stubici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba