ZAGORJE DOBIVA PRVI ULIČNI FESTIVAL: U STUBIČKIM TOPLICAMA PREDSTAVLJENA NOVA MANIFESTACIJA

DOJDITE NA PRVI “MUF”: Ulični zabavljači, bogata gastro i eno ponuda, kazališne predstave i nastupi Vatre, Ljubavnika i The Frajli

Objavljeno: 24.05.2018. zagorjeinternational

Članovi Radnog tijela za turizam i promidžbu općine Stubičke Toplice, u suradnji s Turističkom zajednicom općine Stubičke Toplice, u kongresnoj dvorani Hotela “Matija Gubec”, prezentirali su novu kulturno – turističku manifestaciju “Mali ulični festival”, koja će se u Stubičkim Toplicama održavati od 8. do 10. lipnja. Tih će dana središte Stubaka preplaviti šarenilo boja, glazbe i hrane. Festival će imati prodajno – izložbeni i kulturni karakter, uz bogatu gastro ponudu, te nezaobilaznu ponudu brojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i zanata.
Zanimljiv će biti i ArT PaRk u središtu mjesta, s raznim uličnim performerima i umjetnost prikazanu kroz urbani izričaj, kao i tematska ugostiteljska ponuda. Zagorski cug, burger bar, slatki vuglec, pjenušci i vino punkt, štrukli house i craft beer točilica omogućit će svakom posjetitelju da pronađe najbolju varijantu hrane i pića po vlastitom ukusu.

Interaktivni vodič

Kroz sva tri dana, ulica će biti preplavljena mnoštvom uličnih zabavljača i performera, a večeri će obilježiti nastupi renomiranih izvođača. Otvorenje festivala je u petak, 8. lipnja, uz nastup grupe Vatra. U subotu nastupaju Ljubavnici, a u nedjelju su na rasporedu dvije kazališne predstave u restauriranom paviljonu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, te nastup poznatih The Frajli.
Neizostavan interaktivni vodič bit će MUF domaćin, poznati zagorski pjevač i glumac Adam Končić, u ulozi Gospona Stubaka.

– Išli smo na to da osmislimo jednu ulogu, koju će u ovom slučaju odigrati naš poznati glumac i pjevač Adam Končić. Gospon Stubak nije samo zaštitno lice, već se on brine da atmosfera tamo gdje je on prisutan, bude uvijek još bolja. On nije klasični voditelj programa, on je interaktivni vodič koji cijelo vrijeme izvodi špelancije, u interakciji je s gostima i ako će netko nositi titulu dobrog duha festivala, bit će to Gospon Stubak – najavio je prilikom predstavljanja programa Filip Poštek, predsjednik Radnog tijela.
O svojoj ulozi na festivalu govorio je i Adam Končić.
– Gospon Stubak zaštitno je lice festivala i bit će prisutan od prve do zadnje minute festivala, te će biti na raspolaganju svim posjetiteljima za informacije, ali i svima onima koji bi željeli posjetiti festival. Upravo zato se govori o toj interaktivnoj komponenti festivala. Nadalje, ovaj festival obilježava spoj tradicije i suvremenog, što odražava i kostim Gospona Stubaka. I same Stubičke Toplice imaju snažnu tradiciju, to je mjesto koje su oduvijek posjećivali Zagrepčani. Suvremeno je, naravno, sve ono što ćemo nuditi u sklopu našeg programa. Tu je moj glazbeno – poetski kabare “Adam i ona”, koji je na rasporedu u nedjelju u 17 sati, u sklopu tzv. “Kazališta na vanjkušima”. Posjetitelji će u jednom vrlo lijepom ambijentu moći pogledati dječju predstavu “Milica na putu oko svijeta”, u 11 sati, a zatim i interaktivni kabare, što će biti kruna našeg druženja – najavio je Končić.

Podrška Općine

Apsolutnu podršku projektu pružila je Općina Stubičke Toplice, na čelu s načelnikom Josipom Beljakom.
– Stubičke Toplice zaslužuju ovakvu manifestaciju, s obzirom na to da su niz godina tijekom ljetnih mjeseci, što se tiče manifestacija, bile prazne. Bilo je nešto manifestacija, no većina se odvijala od kasne jeseni do proljeća. Vjerujem da će priča s Malim uličnim festivalom uspjeti, štoviše, vjerujem da će to kroz par godina postati, mogu to tako reći, najveća manifestacija u Zagorju – zaključio je načelnik Beljak. (ab, jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba