VELEPOSLANIK REPUBLIKE KOREJE POSJETIO MARIJU BISTRICU

Obišao Svetište, licitarski obrt i OPG, te obećao pomoć u privlačenju korejskih turista

Objavljeno: 23.05.2018. zagorjeinternational

U posjetu općini Marija Bistrica bio je veleposlanik Republike Koreje u Zagrebu, NJ. E. Park Won – sup. Najprije je održan prijem veleposlanika u prostorijama općine, gdje su ga dočekali načelnik Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, pročelnica Branka Herceg i stručne suradnice u Turističkoj zajednici općine Marija Bistrica Marija Klenkar i Mateja Janečić – Miketić. Načelnik je u kratkoj prezentaciji gosta upoznao s Marijom Bistricom, naglasivši prednosti, specifičnosti i smjer razvoja, u kojem značajnu ulogu ima i turizam, a upravo turisti iz Južne Koreje sve češće dolaze u Mariju Bistricu, pa je tako 2017. godine zabilježeno gotovo pet tisuća njihovih noćenja.

Potpisivanje ugovora

Nakon općine, veleposlanik je posjetio Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, te je potom posjetio i radionicu starih zanata – licitarski obrt Đure Brlečića, uz prezentaciju izrade licitara i razgled Etno zbirke licitarstva. Nakon toga uslijedio je i posjet Bluesun hotelu Kaj, zatim pogonima bivše tvrtke Tehnomehanika i OPG-u Micak, na kojem je organiziran razgled vinarije i kratko osvježenje. Prije ručka u hotelu, veleposlanik je nazočio je i potpisivanju ugovora, kojim je tvrtka Autocesta Rijeka – Zagreb d.o.o. pristupila Hrvatsko – korejskom poslovnom klubu, čiji je predsjednik Zoran Horvat sa suradnicima također boravio u Mariji Bistrici. Ugovor su potpisali predsjednik Horvat i predsjednik Uprave društva Autocesta Rijeka – Zagreb, Miro Škrgatić.

Kratak boravak

Na kraju boravka u Mariji Bistrici, veleposlanik je izrazio oduševljenje Marijom Bistricom. Priznao je da do poziva načelnika Miličkog nikada nije čuo za Mariju Bistricu, ali prema onome što je u kratkom vremenu vidio, sigurno će dolaziti češće, dodao je. Također je obećao pomoći da se turisti koji dolaze iz njegove zemlje još više zainteresiraju za Mariju Bistricu, jer se trenutno uglavnom radi o njihovim noćenjima i vrlo kratkim zadržavanjima u mjestu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba