ZBOG POVEĆANIH PRIHODA U PRORAČUNU, OVE GODINE OSIGURANO 100 TISUĆA KUNA VIŠE

Za 19 udruga, Grad Pregrada osigurao više od 418 tisuća kuna

Objavljeno: 22.05.2018. JJ

U pregradskoj Gradskoj vijećnici održano je potpisivanje ugovora između Grada Pregrade i udruga koje su temeljem triju natječaja raspisanih od strane Grada Pregrade i Sportske zajednice grada Pregrade, stekle pravo na potporu za financiranje svojih programa i projekata u 2018. godini. Udruge s područja Pregrade mogle su prijaviti svoje projekte zaključno do ožujka 2018. godine. Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih projekata izvršilo je njihovu procjenu, na temelju koje su donesene odluke o visini financijskih sredstava. Pravo na potporu steklo je 19 udruga, u ukupnom iznosu od 418.100 kuna. Ugovore je korisnicima dodijelio pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj.

Kvaliteta života

– Zbog povećanih prihoda u proračunu, Grad je ove godine za projekte udruga osigurao 100 tisuća kuna više u odnosu na prošlu godinu. Veseli me što imamo mnogo vrlo uspješnih i aktivnih udruga, koje se redovito uključuju u naše manifestacije te svojim projektima podižu kvalitetu života u Pregradi. Mislim da ove godine sve udruge mogu biti zadovoljne sredstvima koje su ostvarile na natječajima, a nadam se da ćemo im sljedeće godine osigurati još veću potporu – rekao je Vešligaj.

Za sport 272 tisuće

Financijska sredstva dobile su četiri udruge iz područja kulture i tehničke kulture, u ukupnom iznosu od 96.100 kuna, dok je devet ostalih udruga s područja grada Pregrade, u okviru raspoloživih sredstava iz proračuna, ostvarilo pravo na ukupno 50 tisuća kuna. Sportskim udrugama dodijeljene su 272 tisuće kuna.
Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec – Ružić, predsjednik Sportske zajednice grada Pregrade Zlatko Šorša te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ksenija Ogrizek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba