NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA DONJE STUBICE, PREZENTIRAN PROJEKT IZGRADNJE BIOENERGANE, PROJEKT VRIJEDAN 300 MILIJUNA EURA

VIJEĆNICI SKEPTIČNI: “Postoji rizik od zagađenja okoliša, a tu je i problem cestovne infrastrukture”

Objavljeno: 22.05.2018. JJ

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Donje Stubice, prezentiran je projekt gradnje bioenergane u Kolodvorskoj ulici, na prostoru iza Frasinoxa i željezničkog kolodvora. Predstavnici tvrtke Tribo energija, koja radi za investitore u projekt, istaknuli su kako se radi o dva projekta – gradnji energane na drvnu biomasu, te o laboratoriju i rasadniku uzgoja sadnica azijske energetske biljke miskantus. Ukupno ulaganje bilo bi 30 milijuna eura, a trebalo bi se zaposliti 75 radnika.

Nema odluke

No, iako je Gradsko vijeće u prošlom sazivu pružilo podršku tom projektu, kako doznajemo od gradonačelnika Donje Stubice Nikole Gospočića, vijećnici su sada imali više negativnih, nego pozitivnih komentara, vezanih prvenstveno uz opasnost od zagađenja, te problem cestovne infrastrukture, s obzirom na to da bi godišnje trebalo dopremiti 35 tisuća tona drvne mase.
Predstavnici tvrtke istaknuli su kako nema opasnosti za okoliš, te da slični objekti postoje i u okolnim zemljama, no stubički vijećnici naposlijetku ipak nisu donijeli nikakvu konkrentu odluku.

Urbanistički plan

– Radi se o projektu o kojemu se govori već dvije godine, no, s obzirom na to da je došlo do promjene saziva Gradskog vijeća, odlučili smo održati ovu prezentaciju. Vijećnici su skeptični, a s obzirom na to da je u tijeku izmjena urbanističkog plana, moramo to sad sve pametno ukalupiti i vidjeti u kojem će smjeru to ići – rekao nam je gradonačelnik Gospočić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba