ČLANOVI SD-a VELIKO TRGOVIŠĆE USPJEŠNI NA 24. PRVENSTVU HRVATSKE U KRKU

Mihaela Oborovečki juniorska prvakinja Hrvatske u field samostrelu

Objavljeno: 22.05.2018. JJ

Proteklog je vikenda u organizaciji Športskog streljačkog kluba Malinska, u gradu Krku održano 24. Prvenstvu Hrvatske u field samostrelu, na kojem su nastupili strijelci Streljačkog društva Veliko Trgovišće. U ekipnom dijelu, ekipa SD-a Veliko Trgovišće u sastavu Mihaela i Martin Oborovečki i Karla Bartolović, osvojila je drugo mjesto te tako potvrdila titulu viceprvaka Hrvatske iz prošle godine. Prvo mjesto osvojila je ekipa SD-a “Dubrava 1094”, dok su treći bili domaćini, ŠSK “DUB” Malinska.

Izborno za EP

U pojedinačnoj konkurenciji, naslov državne juniorske prvakinje osvojila je Mihaela Oborovečki, drugo mjesto kod juniora osvojio je Martin Oborovečki, a David Bunčec peto mjesto. Karla Bartolović osvojila je drugo mjesto kod kadeta.
Ovo je natjecanje ujedno bilo izborno za sastav hrvatske reprezentacije za Europsko prvenstvo u Estoniji. Prvog dana natjecanja vrijeme je bilo sunčano, ali vjetrovito, tako da rezultati nisu bili previsoki. Prve A norme za EP ispucali su samo najiskusniji strijelci: Andrej Krstinić, Marijan Kajfeš, Domagoj i Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek, Martin i Mihaela Oborovečki i Željko Tijan. Drugog dana strijelce je pratio jak vjetar koji je puhao tijekom cijelog meča, tako da su i osvajači svjetskih i europskih naslova bili nemoćni i daleko od rezultata prvoga dana. B norme su ispucali Željko Tijan i Mihaela Oborovečki.

Bartolović druga

U kvalifikacijama, Karla Bartolović iz SD-a Veliko Trgovišće zauzima drugo mjesto te ozbiljno kandidira za sastav hrvatske reprezentacije, a David Bunčec trenutno drži peto mjesto. S obzirom na to da mu je ovo prvi nastup na otvorenom, imat će priliku popraviti plasman već za dva tjedna u Dubravi, na drugom izbornom natjecanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba