DOBRO SMO PREDVIDJELI: Andrej Plenković za ministra gospodarstva nominirao Darka Horvata, budući potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić

PORUKA PREMIJERA: Briga za gospodarstvo, poduzetništvo i obrte povjerena čovjeku iz III. Izborne jedinice

Objavljeno: 21.05.2018. AB

Ono što smo pisali još u subotu, da bi novi ministar gospodarstva mogao doći iz III. izborne jedinice, u liku saborskog zastupnika i šefa međimurskog HDZ-a Darka Horvata, bivšeg ministra poduzetništva i obrta u Vladi Tima Oreškovića, sada je i potvrđeno.

Naime, Horvat je kandidat Andreja Plenkovića za ministra gospodarstva, dok će potpredsjednik Vlade biti sadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. On bi kao potpredsjednik Vlade trebao koordinirati resore iz područje gospodarstva.

Nisu bile špekulacije

– Nemam nikakvih informacija o tome, novinarske špekulacije u ovom trenutku ne bih komentirao – rekao nam je krajem prošlog tjedna samozatajno Horvat, prebacujući lopticu na Tomislava Ćorića, no pokazalo se da to nisu bile špekulacije, već da smo dobro “predosjetili” da bi se Plenković mogao odlučiti za čovjeka koji već ima ministarsko iskustvo, i to u resoru koji je naknadno pripojen upravo Ministarstvu gospodarstva.

O nasljedniku Martine Dalić premijer je sa stranačkim vodstvom raspravljao na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

Odgovornost i prilika

– Prijatelju i kolegi Horvatu čestitam na stranačkoj nominaciji za dužnost ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta. Bio je ministar, a prije toga i pomoćnik ministra u istom resoru, pa je logično da je ponovno dobio tu čast i povjerenje uhvatiti se izazovne i odgovorne ministarske dužnosti. Želim također reći, a to govorim kao osoba koja je dva puta bila nositelj liste u III. izbornoj jedinici i koordinator stranke za III. izbornu jedinicu, da je njegovim predlaganjem predsjednik Vlade Andrej Plenković dodatno poslao poruku Hrvatskom zagorju i Međimurju, kao kraju čije je gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo ponajbolje u RH. Dobili smo time veliku odgovornost i priliku, a uz Horvata tu je i državni tajnik Mario Antonić, da se pozitivni trendovi i obrasci rada koje imamo u Zagorju i Međimurju, pokušaju što je više moguće preliti na Hrvatsku u cijelosti. Iz prve ruke znam da su mnogi naši poduzetnici i obrtnici zadovoljni ovom nominacijom i vjerujem da ćemo uistinu raditi u interesu svih njih, kao i svih njihovih zaposlenika – rekao nam je član Predsjedništva stranke i šef zagorskog HDZ-a Žarko Tušek, koji se, kako doznajemo, i sam zalagao da upravo Horvat bude predložen za ministra gospodarstva, s obzirom na izvrsne odnose koje ima sa zagorskom bazom stranke.

Premijer će s koalicijskim partnerom HNS-om o novom ministru gospodarstva razgovarati sutra, a kako je prethodno najavio, Sabor bi o povjerenju novom ministru trebao glasati u petak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba